Smart Life

Oceanos NTUA:Επίσκεψη των φοιτητών στη βρετανική φρεγάτα HMS Kent

Η Oceanos-NTUA είναι μια ερευνητική φοιτητική ομάδα που ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό τη συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς.

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ομάδα φοιτητών Oceanos-NTUA επισκέφτηκαν την βρετανική φρεγάτα HMS Kent, σε ένα γεγονός που διοργάνωσε το British Council με την βρετανική πρεσβεία.

Η ομάδα φοιτητών του Oceanos NTUA επισκέφτηκαν την βρετανική φρέγατα HMS Kent σε ένα γεγονός που διοργάνωσε το British Council μαζί με την Βρετανική Πρεσβεία.

Την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην βρετανική φρεγάτα HMS Kent του Πολεμικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, είχε η ομάδα φοιτητών Oceanos-NTUA της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

stem2lr.jpg

stem9lr.jpg

Το HMS Kent αποτελεί μέρος της ομάδας του βρετανικού αεροπλανοφόρου Queen Elizabeth που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ οι Oceanos-NTUA είναι μια ερευνητική φοιτητική ομάδα που ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό τη συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς, με θέμα την πράσινη ναυτιλία και την ενεργειακή αποδοτικότητα.

stem3lr.jpg

Τη συνάντηση διοργάνωσαν το British Council και η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό τη γνωριμία της ομάδας με μια σύγχρονη φρεγάτα. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τεχνολογία και την καινοτομία πίσω από τη φρεγάτα, να μοιραστούν τις ιδέες τους και να παρουσιάσουν το δικό τους πρωτότυπο πλοίο στους αξιωματικούς του British Royal Navy.

stemlr6.jpg

Ο Υπεύθυνος Μηχανικών Επικοινωνιών και Συστημάτων Lt Joshua Wilkinson RN, που ξενάγησε τους νέους φοιτητές ανέφερε: «Ήταν χαρά μας να φιλοξενήσουμε την ομάδα του Πολυτεχνείου στο HMS KENT. Οι φοιτητές έδειξαν γνήσιο ενδιαφέρον και έθεσαν μερικές πραγματικά σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πώς τροφοδοτούμε τα πλοία του μέλλοντος. Το έργο τους ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό όπως και η παρουσίασή τους στην αγγλική γλώσσα, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν με τα σχεδιαστικά στοιχεία και τον τρόπο με τον οποίο κατέληξαν στις κατάλληλες λύσεις. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φοιτητές καθώς και το British Council για την διοργάνωση».

stemlr5.jpg

stemlr7.jpg

Η ομάδα Oceanos-NTUA έχει συμμετάσχει τρεις συνεχόμενες χρονιές (2016-2018) στον διαγωνισμό Hydrocontest με καλύτερη την επίδοση να είναι η 4η θέση στην κατηγορία lightweight το 2017. Επιπλέον, συμμετείχε δύο φορές (2019, 2021) στον διαγωνισμό Monaco Solar and Energy Boat Challenge, στην κατηγορία Energy, με καλύτερη επίδοση το 2019, που αναδείχθηκε 2η στα qualifications.

Όπως μας είπαν οι νεαροί φοιτητές «Η επίσκεψή μας στην φρεγάτα HMS Kent ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού μας δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να δούμε από κοντά ένα τεχνολογικά ανεπτυγμένο πλοίο του πολεμικού ναυτικού, αλλά και να μάθουμε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και να έρθουμε σε επαφή με καταξιωμένους ναυπηγούς.»

stem11lr.jpg

stem12lr.jpg

Ο επόμενος διαγωνισμός που θα λάβουν μέρος είναι το 2022 και στόχος των φοιτητών είναι να ανέβουν στην Solar κατηγορία, να κατασκευάσουν μια καινούργια γάστρα και να ασχοληθούν περαιτέρω με την ηλιακή ενέργεια, η οποία πιστεύουν ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ναυτιλίας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ