Smart Life

Εσύ πίνεις σωστά την μπίρα σου;

Οδηγός γευσιγνωσίας για την απόλυτη μπίρα: τη Weiss!

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Photo by Marina Zaharkina/ Unsplash
Photo by Marina Zaharkina/ Unsplash

Πώς θα απολαύσεις καλύτερα μια Weiss; Απλά μυστικά για να κάνεις τη δική σου γευσιγνωσία σπίτι, παρέα με φίλους.

Λατρεύεις τα πάντα στην μπίρα. Το άρωμα, τη γεύση, την υφή της, αυτές τις ξεσηκωτικές της φυσαλίδες! Ξέρεις όλα τα είδη μπίρας που υπάρχουν και όσο περισσότερα μαθαίνεις τόσο καταλήγεις ότι η Weiss είναι η παντοτινή αγαπημένη σου… Τέλεια, δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Τώρα όμως είναι που ήρθε η στιγμή να κάνεις το επόμενο, σημαντικό αλλά και, πίστεψέ με, πολύ ευχάριστο βήμα! Τα πράγματα είναι απλά και μαζί πάρα πολύ διασκεδαστικά: μαζεύεις την παρέα σπίτι-εύκολο, εφοδιάζεσαι με πολλές Weiss –ακόμα πιο εύκολο-, και τέλος, οργανώνεις τη δική σου γευσιγνωσία.

Σε τρομάζει η λέξη «γευσιγνωσία»; Δεν πρέπει, σκέψου μόνο πως η κεντρική ιδέα είναι περίπου αυτή: Δεν πάνε όλα με όλα. Μπορεί από τη μία να έχεις την τέλεια μπίρα και από την άλλη το τέλειο burger, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταιριάξουν απόλυτα μεταξύ τους για να δώσουν αυτή την αξέχαστη γευστική εμπειρία στον ουρανίσκο σου. Υπάρχουν κάποιοι χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις και κάποια πράγματα που πρέπει να αποφύγεις. Ας τα δούμε:

Όλα ξεκινούν από την μπίρα
Υπάρχουν μπίρες και μπίρες. Εμείς προτείνουμε την ΑΛΦΑ Weiss. Γιατί είναι ελληνική, αφιλτράριστη και φυσικά θολή, σταρένια μπίρα που τα συνδυάζει όλα: από τη μία την αγαπημένη γεύση της μπίρας ΑΛΦΑ και από την άλλη τα αρώματα και τη φρουτώδη αίσθηση της κατηγορίας Weiss.

_ian6782_ok-custom.jpg

Το μέγεθος μετράει κι εδώ!
Στο ποτήρι τουλάχιστον… Στη Weiss, λοιπόν, αυτό που σίγουρα χρειάζεσαι είναι ένα μεγάαααλο ποτήρι χωρητικότητας 500ml. Κι αυτό, για να γίνει στο ποτήρι η απαραίτητη ζύμωση, αλλά και για να υπάρχει αρκετό περιθώριο για τον πλούσιο αφρό που χαρακτηρίζει τη Weiss. Bonus tip: σε περίπτωση που δεν έχεις τέτοιο ποτήρι (πιθανό), το μόνο που χρειάζεσαι είναι η πρωτοποριακή συσκευασία της ΑΛΦΑ Weiss με το καπάκι προς τα κάτω. Για να την απολαύσεις αρκεί να αναποδογυρίσεις το κουτί. Έτσι ανακινείται η μαγιά και ζωντανεύει πριν το σερβίρισμα.

_ian6702_ok-custom.jpg

Ο σωστός τρόπος σερβιρίσματος 
Σερβίρουμε τα ¾ της Weiss κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών. Στη συνέχεια περιστρέφουμε τη φιάλη για να ανακατευτεί η μαγιά που έχει μείνει. Και τέλος, αδειάζουμε γρήγορα την υπόλοιπη μπίρα στο ποτήρι.

xig_7714a.jpg

Δεν πάνε όλα με όλα. Τι πάει όμως με τι;
Σε γενικές γραμμές, η Weiss ταιριάζει γάντι σε όλα τα πιάτα που αγαπάς. Συνδυάζεται υπέροχα τόσο με τους μεζέδες της στεριάς, όσο και της θάλασσας. Δοκίμασέ τη με γεμιστά, με σουτζουκάκια, με πατάτες τηγανιτές. Με καλαμαράκι, με φάβα και χωριάτικη σαλάτα. Και με burger εννοείται (σταθερή αξία).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ