- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ταξίδεψε στο γευστικό σύμπαν της γαστρονομίας
Το 3ο Dine Athens σου δίνει τη δυνατότητα να γευτείς τη μαγειρική τέχνη στα καλύτερά της
Από την εποχή που ο Αρχέστρατος, ο αρχαίος έλληνας ποιητής και θεωρούμενος πατέρας της γαστρονομίας, έγραψε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής στην ιστορία έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια. Η γαστρονομική ιστορία του πλανήτη έχει προσθέσει νέες χρυσές σελίδες, με όλες τις κουζίνες του κόσμου να έχουν συμβάλλει σε αυτές τη δική τους σημαντική και εύγευστη κληρονομιά.
Το φαγητό, από ζωτική αναγκαιότητα για επιβίωση, έχει εξελιχθεί σε απόλαυση, έχει πάρει τη μορφή τέχνης, έχει γίνει εμπορικό προϊόν και επιχειρηματική ευκαιρία. Μόνο μια ιδιότητά του δεν έχει αλλάξει: η κουζίνα αποτελεί δείγμα πολιτισμού, πολιτιστικό δεσμό ίσως ισχυρότερο και από της γλώσσας, πολιτιστική κληρονομιά κάθε λαού γεμάτη μνήμες, αρώματα, χρώματα και γεύσεις.
Την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο γευστικό σύμπαν της γαστρονομίας δίνει στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας ο θεσμός των «restaurant weeks», που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά φέτος με την υπογραφή της Alpha Bank. Στη διάρκεια του 3ου Dine Athens, που πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα από 1 έως 11 Φεβρουαρίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί τη μαγειρική τέχνη στα καλύτερά της.
Τρώμε έξω
Περισσότερα από 100 εστιατόρια βάζουν και φέτος τα δυνατά τους για να καλύψουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η καλή κουζίνα δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά μια πραγματική γιορτή για όλους. Το τραπέζι στρώνεται με μοναδικά εδέσματα, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μενού τριών πιάτων στις προκαθορισμένες τιμές των €15, €30, €60. Ακόμη, επιλεγμένα εστιατόρια θα προσφέρουν lunch menus δύο πιάτων στις προκαθορισμένες τιμές των €15 και €30. Μάλιστα, οι κάτοχοι καρτών της Alpha Bank θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα αριστουργήματα της μαγειρικής τέχνης με επιπλέον έκπτωση 10%, κάνοντας χρήση της κάρτας τους.
Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο 3ο Dine Athens, καθώς και τα μενού που προτείνουν, παρουσιάζονται στο επίσημο site της διοργάνωσης www.dineathens.gr. Μέσω του site ο επισκέπτης μπορεί να κάνει εύκολα την κράτησή του online στο εστιατόριο της επιλογής του την ημέρα και ώρα που επιθυμεί, ενώ κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του e-table, στο 211-311-5555.
Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το φαγητό εκτός από τέχνη είναι και μια έντονα κοινωνική διαδικασία με πολλαπλές προεκτάσεις, το Dine Athens στηρίζει και φέτος τους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας ενισχύοντας την πρωτοβουλία «Μπορούμε».
Μοναδική εμπειρία
Και επειδή η μαγειρική και η γεύση δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τους κρυμμένους ήρωες της κουζίνας, το Dine Athens θα τιμήσει φέτος ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα της διεθνούς γαστρονομίας. Με βαθμολογία 19/20 στον εξειδικευμένο γαλλικό οδηγό Gault&Millau, ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin γερμανός σεφ Thomas Bühner θα δώσει το «παρών» για δύο μόνο βραδιές στη Σπονδή, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ειδικό μενού 6 πιάτων, γνωρίζοντας από κοντά τον γερμανό chef και παίρνοντας μαζί του το μενού της βραδιάς υπογεγραμμένο από τον ίδιο.
Τέλος, 20 τυχεροί, που θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση μέσω ραδιοφωνικών διαγωνισμών, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία πρωτότυπη βραδιά οινογευσίας σε ένα από τα προγραμματισμένα Wine Masterclasses, που θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Scala Vinoteca στις 2 και 9 Φεβρουαρίου.