Smart Life

Τα Χριστούγεννα περνάνε καλύτερα με ελεύθερη είσοδο στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων

Μία μαγική πόλη γεμάτη εκπλήξεις, δράσεις και θεάματα κάνει τα Χριστούγεννα να μοιάζουν Ασημένια

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tα Χριστούγεννα περνάνε καλύτερα στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων με ελεύθερη είσοδο

Φέτος, τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα θα έχουν χρώμα ασημί, σαν την τέχνη τους. Η αργυροτεχνία, τα παραδοσιακά κοσμήματα που φτιάχνουν με μεράκι οι μαστόροι της περιοχής, γίνονται έμπνευση για τον στολισμό του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου που υποδέχεται από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, τα «Ασημένια Χριστούγεννα». Μια μαγική πόλη, γεμάτη εκπλήξεις, με μύθους, θρύλους, μαγικά, ακροβατικά, παιχνίδια, δράσεις και θεάματα για όλους θα κάνει σίγουρα ξεχωριστά τα φετινά Χριστούγεννα.

Ο Ασημάκης, η Ασημένια και οι φίλοι τους, ο Μπουρμπουλήθρας, ο Παραμυθάς, οι Μάγοι και ο κύριος Ασημοχέρης  περιμένουν μικρούς και μεγάλους για παιχνίδι, ζωγραφιές και πολλές ακόμα δραστηριότητες που δίνουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να μάθουν διασκεδάζοντας. Από την παρέα, βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει ο Αϊ Βασίλης και τα αγαπημένα ξωτικά, ενώ το Carousel και το Παγοδρόμιό δίνουν στην ασημένια πολιτεία την απαραίτητη δόση μαγείας που θέλουν πάντα οι γιορτές.

Τα Χριστούγεννα περνάνε καλύτερα με ελεύθερη είσοδο στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων

Σε αυτή τη φαντασμαγορική πόλη του Ασημάκη και της Ασημένιας κάθε σπίτι κρύβει και μια έκπληξη, μόνο που καθεμία αποκαλύπτεται μόνο στους επιβάτες που θα εξερευνήσουν το τρενάκι του Αϊ Βασίλη.

Και πού δεν μπορείς να ταξιδέψεις:

  • στο Σπίτι του Ασημάκη: Ένα μαγευτικό χιονισμένο σκηνικό με μπάλες που αποτελεί ταυτόχρονα ένα διαδραστικό παιχνίδι.
  • στο Σπίτι της Ασημένιας: Μια μοναδική Χιονόμπαλα για να μπεις μέσα, να βγάλεις φωτογραφίες και να παίξεις με το χιόνι.
  • στο Σπίτι του Παραμυθά: Επιλεγμένοι ηθοποιοί/αφηγητές διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια προσφέροντας παράλληλα, διαδραστικές εμπειρίες.το Σπίτι των Μάγων: Ο Μάγος της ασημένιας πόλης και οι βοηθοί του διασκεδάζουν κι εκπαιδεύουν τα παιδιά με ταχυδακτυλουργικά κόλπα και τρικ, στη συνέχεια όλοι κερδίζουν το «Ασημένιο Μετάλλιο Μικρού Ταχυδακτυλουργού».
  • στο Εργαστήρι του κου Ασημοχέρη: Ένα ξεχωριστό παιχνίδι όπου επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν, σε λίγα λεπτά, να κατασκευάσουν ένα 3D αντίγραφο του χεριού τους από κερί, αποκτώντας ένα απίθανο αναμνηστικό από τα «Ασημένια Χριστούγεννα».
  • στο Εργαστήρι των Ξωτικών: Μαζί με τα ακούραστα ξωτικά, τα παιδιά θα  παίξουν, θα κατασκευάσουν και θα ζωγραφίσουν, μαθαίνοντας να εργάζονται ατομικά και ομαδικά.
  • στο Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη: Ένα ειδικά διαμορφωμένο χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο, που κάνει express παραδόσεις κατευθείαν στο  Βόρειο Πόλο.
  • στο Σπίτι του Μπουρμπουλήθρα: Μια πρωτότυπη κατασκευή με τεράστιες μπουρμπουλήθρες όπου τα παιδιά παίζουν και φωτογραφίζονται.

Ακόμα, από τις 11 έως και τις 22 Δεκεμβρίου, οι μαθητές που θα επισκεφθούν τα «Ασημένια Χριστούγεννα» θα ενημερωθούν, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων, για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη σημασία της ανακύκλωσης, δημιουργώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά σε ένα μοναδικό workshop. Οι ξεχωριστές δημιουργίες τους θα στολίσουν το Δέντρο της Ανακύκλωσης, που θα βρίσκεται στο Ασημένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, ενισχύοντας έτσι οικολογικές πρωτοβουλίες.

Τα Χριστούγεννα περνάνε καλύτερα με ελεύθερη είσοδο στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων

Κι επειδή το το Ασημένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο αγαπάει πολύ τα παιχνίδια, τα παραμύθια, τα μαγικά και το χιόνι, αλλά λατρεύει τη μουσική, το θέατρο και τον κινηματογράφο, στη μαγική πόλη των Ιωαννίνων θα συμβούν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις:

9-22/12, pop και rock μπάντες, χορευτικά σχήματα και άλλοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή μας για ένα ατελείωτο πάρτι

23-7/01, καθημερινά, 5 διαφορετικές χριστουγεννιάτικες ταινίες, με προβολές που ξεκινούν από το πρωί

23-30/12, για 11 παραστάσεις, (καθημερινά 11.30 – 13.00 & 15.30 – 17.00), η διάσημη παιδική παράσταση «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης»

Τα Χριστούγεννα περνάνε καλύτερα με ελεύθερη είσοδο στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων

Με κάθε επίσκεψη στο Πάρκο δίνεται στον καθένα η ευκαιρία να προσφέρει δώρα ή/και παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούνται πια στο Δέντρο και το Σπίτι των Δώρων, δίνοντας χαρά σε άλλα παιδιά!


Ασημένια Χριστούγεννα» στα Ιωάννινα, 2651083388, www.asimeniaxristougenna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ