- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
20 Χρόνια Django — Μια ιστορία παγωτού, ανθρώπων και μνήμης
Ερμούπολη: 200 Χρόνια Ζαχαροπλαστικής Κληρονομιάς
20 Χρόνια Django — Μια ιστορία παγωτού, ανθρώπων και μνήμης - Ερμούπολη: 200 Χρόνια Ζαχαροπλαστικής Κληρονομιάς
Φέτος, στις 31 Μαΐου, το Django συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Είκοσι χρόνια γεμάτα ιστορίες, εποχές, πρόσωπα και στιγμές. Είκοσι χρόνια παγωτό στην καρδιά της Ερμούπολης – και κυρίως, στην καρδιά των ανθρώπων.
Στο πλαίσιο αυτής της ξεχωριστής επετείου, συμμετέχει με τιμή και συγκίνηση στο φεστιβάλ «200 Χρόνια Ζαχαροπλαστικής Κληρονομιάς της Ερμούπολης» και ετοιμάζει κάτι πολύ ιδιαίτερο.
Την Παρασκευή 31 Μαΐου, από τις 11.00 έως τις 15.00, το Django μετατρέπεται – έστω για λίγες ώρες – στο μικρότερο "μεγαλύτερο" εργαστήριο παγωτού της Ελλάδας. Δημιουργοί παγωτού από διαφορετικά σημεία της χώρας (και του εξωτερικού!) έρχονται στη Σύρο για να φτιάξουν μαζί παγωτό, να δοκιμάσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να μοιραστούν τη χαρά του να δημιουργείς κάτι με τα χέρια σου και την καρδιά σου.
Κατά τη διάρκεια του session (11.00–15.00), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής, να γνωρίσουν τους δημιουργούς και – φυσικά – να δοκιμάσουν. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για συζήτηση, φωτογραφίες και κοινή δημιουργία, εντός του παραπάνω ωραρίου.
Μαζί θα είναι:
- Εύη Παπαδοπούλου – Le Greche
- Alessandro Cesari – Sable Gelato (Bologna, Italy)
- Γιάννης Νύκταρης – Fatto a Mano
- Λουΐζος Συμεωνίδης – Vanilla Gelato SKG
- Κωνσταντίνος Καρακατσάνης – Django
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το κατάστημα δεν θα σερβίρει, καθώς ο χώρος θα είναι αφιερωμένος στην εμπειρία και τη συνεργασία.
Και όταν η μέρα φτάσει στο τέλος της...
Στις 21.00, ανοίγει ξανά το κατάστημα και κερνάει παγωτό – εκεί που ξεκίνησαν όλα.
Με αυτόν τον τρόπο κλείνει ο κύκλος της ημέρας και γιορτάζονται, όχι απλώς τα 20 χρόνια του Django, αλλά οι σχέσεις και οι κοινότητες που χτίζονται με ένα παγωτό στο χέρι.