Market

Ποτοποιία Πιλαβάς: Ένα ελληνικό προϊόν ή ένα ούζο με ιστορία που αξίζει να δοκιμάσεις

Μια συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pilavas-ouzo

Ποτοποιία ΠΙΛΑΒΑΣ: Ένα ελληνικό προϊόν ή ένα ούζο με ιστορία που αξίζει να δοκιμάσεις -  Μια συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά

Ένα ελληνικό προϊόν ή ένα ούζο με ιστορία που αξίζει να δοκιμάσεις

Η τελειότητα πάντα βρίσκεται στις πολύ μικρές λεπτομέρειες, που αρχικά μπορεί να μη διακρίνονται εύκολα, αλλά με μια δεύτερη ματιά ή μήπως…δοκιμή καταλαβαίνουμε το γιατί.

Το Ούζο είναι κάτι παραπάνω από ένα ποτό, είναι ένα μωσαϊκό σισθήσεων, γεύσεων, αρωμάτων, έντασης, φρεσκάδας αλλά και τεχνικής. Μια τέτοια ποτοποιία με ιστορία και μέλλον αλλά και με μια ιδιαίτερη συνταγή στο Ούζο είναι και η Ποτοποιία ΠΙΛΑΒΑΣ.

Ταξίδι στο χρόνο

Μια μοναδική ιστορία γεύσεων, πολιτισμών και τεχνικών ή μεθόδων ξεδιπλώνεται μπροστά μας και μας ταξιδεύει αρκετές δεκαετίες πίσω, στο μακρινό 1940, στη Χίο και μετά στην Πάτρα, δύο πόλεις με τεράστια ιστορία και τεχνογνωσία στην ποτοποιία. Συνθέτοντας διαφορετικές κουλτούρες και παλιές αυθεντικές συνταγές δημιουργήθηκε κάτι μοναδικά ιδιαίτερο. Ένα απόλυτα γευστικό, αρωματικό και ισορροπημένο ούζο. Ξεκίνησε πριν περίπου 90 χρόνια όταν ο Νίκος Πιλαβάς με το ανήσυχο πνεύμα του, έκανε την πρώτη απόσταξη με τη δική του μυστική συνταγή και πολύ καλά επιλεγμένες πρώτες ύλες.

 Μια συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά

Πώς γίνεται το ούζο Πιλαβάς να έχει πάντα την ίδια, απαλή, χαρακτηριστική και αυθεντική γεύση με τότε;

Ο Νίκος Πιλαβάς είχε την γνώση και την συνταγή για να δημιουργήσει ένα ούζο ξεχωριστό. Χρησιμοποίησε τις ιδανικές ποικιλίες γλυκάνισου και αστεροειδούς γλυκάνισου, μία ιδιαίτερη διαδικασία απόσταξης και παραμονή για τρεις (3) μήνες στο καζάνι, για να δώσει στο Ούζο του τον επιπλέον χρόνο που χρειάζεται.

Έτσι  γίνεται και τώρα, γι΄αυτό αμέσως το ξεχωρίζουμε από την απαλή και χαρακτηριστική του γεύση και επίγευση.

PILAVAS OUZO GOLD, η Εξέλιξη μέσα από την παλαιότερη συνταγή

Ένα απόσταγμα μεθυστικό, που δημιουργήθηκε με την ιεροτελεστία της παλαιότερης οικογενειακής συνταγής που ανακαλύφθηκε και επανασυστάθηκε, και φτάνει σήμερα στο απόγειο της γεύσης του. Το εξαιρετικό νέο ΠΙΛΑΒΑΣ ούζο Gold παραμένει σταθερό στις αξίες του, με την ίδια πάντα απαλή, χαρακτηριστική του γεύση.

Η πρόσμιξη πολλών καρπών  στην απόσταξη όπως αστεροειδή γλυκάνισο, μάραθο, γλυκάνισο, κάρδαμο, κόλιανδρο, μαστίχα Χίου προσδίδει αυτή την γλυκύτητα που χρειάζεται στο τελικό προϊόν ώστε να μη χρειάζεται η προσθήκη ζάχαρης. Για να έχει το κατάλληλο σώμα, γεύση και ανάδειξη όλων των αρωμάτων απαιτείται αλκοολικός βαθμός 43,5 %. Σημαντικό στοιχείο η παραμονή του για 4 μήνες στις δεξαμενές, που έχει ως αποτέλεσμα το δέσιμο των γεύσεων και αρωμάτων.

στιγμιοτυπο_2024-04-19__7_39_39_πμ

Τσίπουρο ΠΙΛΑΒΑΣ, ένα ακόμα προϊόν ή ποτό γευσιγνωσίας

Το Τσίπουρο Πιλαβάς έχει ιδιαίτερη απήχηση στους γευσιγνώστες του Τσίπουρου, αφού δημιουργεί μια μοναδική γευστική εμπειρία. Ο λόγος είναι, μεταξύ άλλων, οι δύο εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιού από την Αχαϊα. Ροδίτης και Μοσχάτο Αχαΐας, οι οποίες προσδίδουν αρώματα βουτύρου και βανίλιας η πρώτη, αρώματα εσπεριδοειδών, γλυκιά και μεστή γεύση η δεύτερη. Οι άνω ποικιλίες χαρίζουν στο τελικό απόσταγμα μία πολύ ισορροπημένη γεύση, με πλούσια αρώματα, ιδανικό σώμα και δροσερή επίγευση.

Η Ποτοποιία Πιλαβάς μας ταξιδεύει σε μια γευστική εξερεύνηση, όπου ο τοπικός χαρακτήρας παντρεύεται με σύγχρονες μεθόδους απόσταξης, φέρνοντας στο ποτήρι μας μια ολόκληρη εμπειρία γευσιγνωσίας, που αξίζει να βρείτε και να δοκιμάσετε.

Αναζητήστε ένα μπουκάλι Ούζο ή Τσίπουρο Πιλαβάς σε ενημερωμένες κάβες, για να γευτείτε την τέχνη του ούζου και του Τσίπουρου.

Για περισσότερες πληροφορίες: pilavas

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ