Market

Ημερίδα με θέμα «Μαθηματικά και Τέχνη»

​Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, οι Σύμβουλοι Μαθηματικών Β’ Αθήνας και ο Όμιλος Μαθηματικών της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Ένωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Μαθηματικά και Τέχνη»

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4aefe8f5b45bc.jpg
Kandinsky, 1923

​Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, οι Σύμβουλοι Μαθηματικών Β’ Αθήνας και ο Όμιλος Μαθηματικών της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Ένωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Μαθηματικά και Τέχνη», το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου (9:00 – 16:00), στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων της.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει τη σχέση ανάμεσα στα μαθηματικά και τις διάφορες μορφές τέχνης: Λογοτεχνία, Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφος κλπ. Απευθύνεται σε μαθηματικούς αλλά και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων. Στόχος είναι η ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου και η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και καλών πρακτικών.

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γενικού Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και Μαθηματικού, Ιωάννη Φ. Δούκα, ο οποίος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκπαιδευτικούς και μαθητές με το όραμα, τις αξίες και τη στάση ζωής του.

Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Χασάπης, ο Διδάκτωρ Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierre & Marie Curie, κ. Τεύκρος Μιχαηλίδης, ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Α’ Διεύθυνσης Δ.Ε. Αθήνας, κ. Θεοδόσης Παπανικολάου, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, κ. Σπύρος Φερεντίνος, ο Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, κ. Στέφανος Κεΐσογλου, η Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Εικαστικών Μαθημάτων, Δρ. Όλγα Ζιρώ, ο Ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών, κ. Αποστόλης Παπανικολάου, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Αναστασία Γεωργάκη, και άλλοι.

Πληροφορίες για την ημερίδα, το αναλυτικό της πρόγραμμα και την εγγραφή υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ