Advertorial

Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου μας βοηθάει να κινηθούμε «Προς το καλύτερο»

5 βήματα για να αλλάξεις στάση ζωής «Προς το καλύτερο»

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nancymallerou.jpg

Το νέο βίντεο-μανιφέστο «Προς το καλύτερο» της Παπαστράτος και οι συμβουλές της coach Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου για να φτάσουμε στο καλύτερο

Όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε «Προς το καλύτερο». Ξέρουμε, όμως, πώς να το καταφέρουμε; Συνήθως, περιμένουμε τις ιδανικές συνθήκες, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και αποφασίζουμε πως όταν έρθει η σωστή στιγμή θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Αυτά δεν αρκούν. Το να οδηγηθούμε «Προς το καλύτερο» δεν αποτελεί ένα αγώνα δρόμου, αλλά μία στάση ζωής. Βασική της προϋπόθεση δεν είναι να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνάμεις μας, αλλά να τις ξεπεράσουμε, κάνοντας όλα όσα πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε ή όσα οι άλλοι μας λένε ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε.

Αυτό ακριβώς έρχεται να μας επισημάνει και το νέο βίντεο-μανιφέστο της Παπαστράτος, «Προς το καλύτερο». Το #prostokalytero, δεν είναι απλά ένα μήνυμα, είναι μια στάση ζωής, με στόχο την αλλαγή, την βελτίωση, την συνεχή εξέλιξη. Αυτή η στάση ζωής έχει ως αφετηρία τους ίδιους τους ανθρώπους της Παπαστράτος, που καθημερινά «δεν κάνουν μόνο αυτά που μπορούν... κάνουν αυτά που δεν μπορούν».

Πώς μπορούμε κι εμείς να υιοθετήσουμε αυτή την στάση ζωής; Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, νο1 coach στην Ελλάδα, μας λέει όλα τα βήματα-άξονες που η ίδια ακολουθεί στη ζωή της, αλλά και που παροτρύνει όλους εμάς να ενστερνιστούμε:

Έχω ό,τι χρειάζομαι
Αξίζει να θυμίζετε στον εαυτό σας: «Μπορώ να πηγαίνω διαρκώς προς το καλύτερο γιατί έχω το μυαλό να κρίνω, τη μνήμη για να θυμάμαι ό,τι όμορφο έχω ζήσει, τη φαντασία για να ονειρεύομαι ένα συναρπαστικό μέλλον, το θάρρος και την ενέργεια να το διεκδικήσω, τη δύναμη να αντιστέκομαι, την ικανότητα να μαθαίνω από τα λάθη μου!»

Προσέχω τον εσωτερικό μου διάλογο
Μιλήστε στον εαυτό σας με θετικές δηλώσεις ή αλλιώς θετικές εγγραφές και επιλέξτε να ξεκινούν με το ρήμα «είμαι» το οποίο λειτουργεί σαν μια άμεση εντολή στον εγκέφαλο. Κάθε φορά λοιπόν που λέτε πχ «είμαι άξιος-α», ή «είμαι ικανός-η», ή «είμαι αισιόδοξος-η», στην ουσία δίνετε στον εγκέφαλό σας την εντολή να εντοπίσει και να επιλέξει περιστάσεις, γεγονότα, ερεθίσματα, ανθρώπους, αποφάσεις και συμπεριφορές που θα οδηγήσουν προς το καλύτερο.

Επιλέγω να ξεπερνάω
Πολλές φορές κολλάμε σε κάτι που μας προβληματίζει και ασχολούμαστε με αυτό νύχτα-μέρα. Κι όχι μόνο εμείς αλλά υποχρεώνουμε και τους άλλους να το συζητάνε μέχρι που κάποιος να μας πει «ξεπέρασε το!». Επιδιώξτε να μάθετε από το δύσκολο, ζητήστε βοήθεια, θυμηθείτε τι έχετε ξεπεράσει μέχρι σήμερα, δραστηριοποιηθείτε, εμπιστευθείτε τον εαυτό σας και τη ζωή και αφήστε τον εαυτό σας να κινηθεί προς το καλύτερο.

Αξιοποιώ τον χρόνο μου
Ο χρόνος στις μέρες μας δεν είναι απλώς χρήμα, αλλά πολυτέλεια. Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες διεθνείς έρευνες που μετράνε την ποιότητα ζωής έχει προστεθεί ο παράγοντας «ελεύθερος χρόνος» λόγω της σπουδαιότητάς του. Γι’ αυτό περιορίστε το διάστημα που χάνετε σε ασχολίες και σκέψεις που δεν σας ευχαριστούν, προκειμένου να εξασφαλίσετε χρόνο για τον εαυτό σας, τους ανθρώπους που αγαπάτε και ό,τι θα σας πάει προς το καλύτερο.

Μαθαίνω διαρκώς
Η μάθηση τρέφει το μυαλό μας ακριβώς όπως η τροφή το σώμα μας και είναι απαραίτητο εργαλείο σε μια εποχή διαρκών αλλαγών: στη ζωή, την καριέρα, την κοινωνία, τον κόσμο. Μην αμελείτε την προσωπική σας ανάπτυξη λόγω των ευθυνών και της πίεσης του χρόνου. Η ικανοποίηση από κάθε νέα γνώση μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή ανανέωσης, ενέργειας και έμπνευσης προς το καλύτερο!

Δείτε το βίντεο-μανιφέστο #prostokalytero της Παπαστράτος εδώ

Κάνε Αυτό που θα Αλλάξει τα Πάντα - προς το Καλύτερο!

Μάθετε περισσότερα στο www.prostokalytero.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ