Visual Browsing
Aβαβά αβαν-γκάρντ

Aβαβά αβαν-γκάρντ

Ό,τι σκατά είν’ το μαγαζί είναι και οι πελάτες

Αγάπη ή απάτη; Της Αθήνας η φωνή ειν’ του Σύριου μονοπάτι;

- «Βοήθεια – βοήθεια» φώναξε σαν ηλίθια το θύμα αυτό του σεξισμού στο κάγκελο στην κάμερα, αρχές του εθισμού.

- Γάγγραινα παντού.

- Δέλτα εκτός των παγωτών είναι και τα τρία ποτάμια. Γεμίσανε τα σύνορα μα πάντα θα καραδοκεί της ξενιτιάς η λάμια.

- ΕΓΩ είναι τρία γράμματα. ΕΓΩ είναι μία λέξη. Μα η Ζωή έχει άπειρα «ΥΠΕΡ ΕΓΩ» για πλέξη.

- Ζήτα μου ό,τι θες, γλυκέ μου μετανάστη, εκτός από το χρόνο και το χώρο μου και ειδικά όταν δεν μας βλέπουν. Πάμε - γράφουμε - action - εστί.

- Ήττα της αριστεράς; Ή χαρά της δεξιάς, αστεία τύπου Μάρκου όχι του Άλμοντ, μάνα μου, του megaλοπρεπή; Are you serious ή νο άιμ Λιβανέζος;

- Θάλασσα με τα πλούτη σου τι μυστικά μας κρύβεις; Ναυάγια ανθρώπινα κορμιά και από πάνω σκάφη, Gucci και Burberry, θαρρώ, μοχίτο στην Ανάφη;

- Ιησούς Ανέστη λεν πολλοί, στο internet το είδα, τα like ξεχειλίσανε, ιδανικά γινήκανε σαν ένσημα του ΙΚΑ.

- Καπιταλισμό ή κομμουνισμό; Καπιτανισμό ή κομμουταλισμό; Ζήτω η Καπιταλοκομμούνα!

- Λαός ή Λάος. Πώς να ‘ναι άραγε ο λαός στο μακρινό το Λάος;

- Μακεδόνες: μάρτυρες ή μασόνοι; Μεράκι ή μαλθακότης; Μίζα ή Μεγαλέξανδρος; Μάστα να φύγουμε, ρε μάνα, να πάμε κάπου μακριά στη μακρινή τη Μακρινίτσα. Μια Μ.Κ.Ο. να φτιάξουμε, τσάτνεϊ να πουλάμε με μύρτιλλο, με μυρωδιές, μουριές θε να τρυγάμε.

- Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός, ένας είν’ ο Αλέξης ο αριστερός Θεός.

- Ξανθιές, οι πιο ωραίες... μπίρες.

- «Ο παπάς ευλόγησε τους Κούρδους και δεν είπε κουβέντα για τους Σούρδους;» (μπιροπαραληρηματικά λόγια σε καφενείο στο Βελβεντό Κοζάνης).

- Παγκοσμιοποίηση; Άγνωστη έννοια. Πλούσιοι; Άγνωστη κατάσταση. Πολιτισμός; Άγνωστη λέξη. ΠΑΣΟΚ; Γνωστή βρισιά και πασέ.

- ΣΥΡΙΖΑ. Συριακή γραφή, κωδικός για Συριακό ατομικό αριθμό Σύρου παραθεριστή στην Ομόνοια beach και άλλα εκατό εκλεκτά Χριστοδουλοπουλικά παραμύθια.

- Τα ‘χω χαμένα. Τραγουδίστρια απ’ το παρελθόν, Στέλλα Γεωργιάδη με ενόραση. Το επίθετο νομίζω δεν είναι τυχαίο.

- Υπερηφάνεια κατακλύζει μέχρι και τα μικρότερα τριχοφόρα αγγεία μου απ’ τις ακριβοδίκαιες δηλώσεις Φλαμπουράρη για την εμπνευσμένη κυβέρνηση. Και οι τελευταίοι και οι πτωχοί και οι πένητες έσονται πρώτοι στον γκισέ της εφορίας για να πληρώσουν, ως ύστατο φόρο τιμής για την κυβέρνηση της καρδιάς τους.

- Φτώχειαν έχομεν, πρότασιν αποτολμούμεν «Φεστιβάλ Φτώχειας». Με οικόσημο το πρόσωπο του Φαλμεράγιερ, ανθέλλην παραδειγματικός για εκτόνωση Νεοελληναράδων.

- ΧΙ, μπορούμε να βάλουμε όλοι μαζί ένα τεράστιο ΧΙ στο θυμικό μας και να σκύψουμε πάνω απ’ τον Τσαρούχη και όχι πάνω απ’ τα τσαρούχια μας; Γιατί το ‘πε τότε ο Άγγελος της ομορφιάς: «Οι χειρότεροι βάρβαροι που πέρασαν απ’ την Ελλάδα είναι οι νεοέλληνες».

- Ψάξε, ψάξε δεν θα με βρεις. Το χάσαμε κι αυτό το Γιούρογκρουπ, πατριώτ! Άντε τώρα μέτρα μέρες να δούμε πότε θα ‘χει ωορρηξία το επόμενο, να πα να το γκαστρώσουμε!

- Ωϊμέ! Βγαίνει πλέον και σε Ωϊσέ και σε ομαδικό: Ωϊ - Ωϊ μανούλα μ’ τι μας βρήκε.

Υ.Γ.: «Απάν, απάν στην κοπριά ανθίζουν οι ντομάτες. Ό,τι σκατά είν’ το μαγαζί είναι και οι πελάτες». (λαϊκό γνωμικό)

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5