Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Γιάννης Μίχας, Αξιώθηκαν τα πλοία μου… Για το ουρανόσκαλο να ταξιδεύουν

giannis michas gallery ersi

Ο Γιάννης Μίχας στην νέα εικαστική του αναζήτηση στην γκαλερί Έρση, αντλεί την εμπνευστή του από τα πλοία, τις λιμενογραφίες, που άλλοτε αποτυπώνουν τον ανθρώπινο μόχθο και άλλοτε εστιάζουν στη σιωπηλή παρουσία των προσαραγμένων πλοίων.

Συχνά οι μνήμες του αποτυπώνονται στις συνθέσεις, όπου συναντάμε τους επιβλητικούς όγκους των μεγάλων πλοίων, να συνδιαλέγονται με τους παραδοσιακούς κυκλαδίτικους οικισμούς.

H Kάλια Αϊδίνη γράφει: «O Γ.Μίχας εξελίσσει την τέχνη του, έχοντας ως θέμα, τον βιωμένο χώρο των ναυπηγείων και αναπτύσσει την τεχνική του, οδηγούμενος σε ένα προσωπικό ιδίωμα αναλυτικού κυβισμού. Η ιδιαίτερη αυτή θεματολογία ‘’ των πλοίων, των λιμανιών, και των κυκλαδίτικων τοπίων‘’ τον ακολουθεί ως μυστικός τόπος έμπνευσης και κατανόησης της ίδιας της προσωπικής του πορείας στον χώρο της τέχνης…»

Η Ντόρα Ηλιοπούλου -Ρογκάν γράφει: « …Με κύριες εμπνεύσεις τα καράβια ,τα λιμάνια ,τα κυκλαδίτικα τοπία ο Γ.Μίχας κατορθώνει πάντοτε να ανανεώνεται εκ των ένδον, δίχως να παλινδρομεί η να απειθεί στα δομικά στοιχεία της εικαστικής του προσωπικότητας. Προσωπικότητα που πέρα από το μεγάλο ταλέντο στην εικαστική έκφραση, χαρακτηρίζεται από ένα συμπαγές και άρρηκτο έρμα. Γνώρισμα που προφυλάσσει τον Γ. Μίχα από το τις παγκοσμιοποιημένες σειρήνες των διαφόρων περαστικών και επιδερμικών συρμών…»


Εγκαίνια: Τρίτη 18 Φεβρουρίου 2020, 19.00

Που συμβαινει

Γκαλερί Έρση
Από 19/02 έως 07/03
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 11:00-14:30
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 17:30-20:30
κάθε Σάββατο 11:00-15:00
Γκαλερί Έρση
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5