Αθλητισμος

Κάτι τρέχει με την Μπάγερν (video)

Προβλήματα που προκαλούν ερωτηματικά εμφανίζουν οι Βαυαροί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373383-770925.jpg
EPA/ANDREAS SCHAAD

Ούτε δύο χρόνια δεν έχουν περάσει από εκείνο το μαγικό βράδυ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Τότε που μπήκε αλλαγή στο εντός έδρας ματς με τη Βόλφσμπουργκ και σημείωσε πέντε γκολ μέσα σε δέκα λεπτά!

Ο Λεβαντόφσκι συνεχίζει να σκοράρει ακόμα, αλλά η εικόνα της ομάδας του είναι πολύ διαφορετική. Την Παρασκευή το βράδυ, αν και προηγήθηκε με 2-0, η Μπάγερν παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Βόλφσμπουργκ και μετρά ήδη δύο γκέλες στις πρώτες έξι αγωνιστικές, κάτι που δεν συνηθίζεται για την ομάδα που τα τελευταία χρόνια σαρώνει τα πάντα στη Γερμανία.

Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ούτε στην κόντρα του Λεβαντόφσκι με τη διοίκηση, ούτε στους ποδοσφαιριστές γενικότερα. Εντοπίζεται στον Κάρλο Αντσελότι, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει την απόλυτη αλήθεια.

Ο Ιταλός προπονητής φημίζεται για τον τρόπο που έχει να… κουλαντρίζει τις μεγάλες βεντέτες και να φτιάχνει ομάδες με στέρεα αποδυτήρια. Μόνο που η Μπάγερν έχει τους δικούς της κανόνες. Εκεί, οι μεγαλύτεροι σταρ είναι οι διοικούντες. Ο Μπεκενμπάουερ, ο Χένες, ο Ρουμενίγκε, όλες οι παλιές δόξες του συλλόγου. Ο τρόπος λειτουργίας των Βαυαρών δεν έγινε αρεστός ούτε από τον Γουαρδιόλα, που έφυγε σχεδόν αποτυχημένος, καθώς σε τρία χρόνια δεν πήγε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αντσελότι –λένε τα ρεπορτάζ από τη Γερμανία- μπορεί να μοιάζει ήρεμος και αισιόδοξος, αλλά φημολογείται πως έχει ανοίξει μόνος του την πόρτα της εξόδου. Και πως τον Γενάρη θα παραιτηθεί για να πάει στην Κίνα, όπου του έχουν υποσχεθεί ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, που δεν μπορεί να βρει στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ