Αθλητισμος

Διχασμένη η εθνική Ισπανίας

Στον απόηχο του δημοψηφίσματος αναζωπυρώθηκε η κόντρα Ράμος-Πικέ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374985-774057.jpg
David Ramos/Getty - Ideal Images

Ο Σέρχιο Ράμος είναι ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Ζεράρ Πικέ μπορεί να μην φορά αυτό της Μπαρτσελόνα, όμως είναι ο ποδοσφαιριστής που εκφράζει περισσότερο τα καταλανικά, αλλά και τα συλλογικά ιδεώδη. Ένας αρχηγός χωρίς περιβραχιόνιο.

Η κόντρα για τις ομάδες τους καλά κρατεί εδώ και χρόνια, ενώ οι φίλαθλοι που πηγαίνουν στους αγώνες της εθνικής Ισπανίας αποδοκιμάζουν τον Πικέ, με τον Ράμος να βάζει πάντοτε λάδι στη φωτιά.

Την Τρίτη έγινε η πρώτη προπόνηση της Ισπανίας ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων για τα προκριματικά του Μουντιάλ και ο Πικέ αποδοκιμάστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος στο προπονητικό κέντρο της Μαδρίτης, ενώ υπήρξαν και πανό εναντίον του με το πιο ακραίο να γράφει: «Μπάσταρδε Πικέ φύγε από την εθνική μας».

Ήταν τη μέρα που ο Ράμος ανέβασε μια πατριωτική φωτοσοπιά στο διαδίκτυο, που τον απεικονίζει με τις φανέλες της Ρεάλ και της Ισπανίας, ενώ από πίσω υπάρχει ο χάρτης της χώρας, ντυμένος στα χρώματα της σημαίας του κράτους.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι δυο τους δεν έχουν ανταλλάξει ακόμη κουβέντα, όμως το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Ο Ράμος επηρεάζει τους περισσότερους διεθνείς, ενώ ο Πικέ έχει κι αυτός την καταλανική του παρέα από την Μπαρτσελόνα, που όμως είναι αριθμητικά μικρότερη.

Ο Σέρχιο Μπουσκέτς, ο βασικός αμυντικός χαφ της Μπάρτσα είναι αυτός που έκανε δηλώσεις, αναφέροντας: «Προσωπικά θα συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμη στην εθνική Ισπανίας. Πάντως, το ζήτημα με τον Ράμος και τον Πικέ πρέπει να λυθεί άμεσα, αν και μοιάζει δύσκολο. Νομίζω πως πρέπει να μαζευτούμε και να το συζητήσουμε. Ως τώρα δεν έχει συμβεί κάτι παράξενο, αλλά καταλαβαίνεις στην ατμόσφαιρα πως τίποτα πια δεν είναι όπως παλιά. Ο Πικέ είναι φίλος μου και το ξέρετε, ενώ ο Ράμος είναι σημαντικός και σαν αρχηγός είναι υποδειγματικός».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ