Αθλητισμος

Ορατός ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού Grexit

Απογοητευμένος από όσα γίνονται και δεν γίνονται ο Αυστριακός Χούμπελ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
baggelis-grammenos.jpg
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ήρθε στην Ελλάδα την επομένη του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, είδε, συζήτησε και απήλθε ιδιαίτερα απογοητευμένος από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος είναι στέλεχος της ΦΙΦΑ και πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της Ελλάδας.

Ο Αυστριακός παράγοντας κάλεσε χθες τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και συζήτησαν για αρκετές ώρες. Ο Χούμπελ έδειξε να μην πείθεται από τις προθέσεις και τις κινήσεις που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές στη χώρα μας και στην έκθεση που ετοιμάζει για τη ΦΙΦΑ, αναμένεται να εισηγηθεί Grexit.

Οι λόγοι της δυσαρέσκειας είναι πολλοί: Ο ένας αφορά την καθυστέρηση για την επιβολή ποινών κυρίως στην υπόθεση του ΠΑΟΚ με το ενοπλό «ντου» του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Επίσης, το πρωτάθλημα ξαναρχίζει δίχως ουσιαστικά να έχει αλλάξει κάτι και χωρίς να υπάρχει το παραμικρό εχέγγυο ότι θα αλλάξει κάτι.

Αύριο Πέμπτη είναι πιθανόν να εκδοθεί η απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και μόνο αν η τιμωρία για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι παραδειγματική ίσως τη γλιτώσουμε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλιώς, ο κίνδυνος για αποκλεισμό των ελληνικών συλλόγων (και της Εθνικής) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ορατός…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ