Αυτοκινηση

VW Tiguan 1.6 TDI R-Line 115

Τα καινούρια χαρακτηριστικά τονίζουν ακόμα περισσότερο την αθλητική και εντυπωσιακή εμφάνιση του νέου Tiguan

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι 

> Η σπορτίφ έκδοση του Tiguan, που σε προδιαθέτει για «ενεργητική» οδήγηση!

Ξεχωρίζει για 

> Την δυναμική σχεδίαση του εμπρός μέρους, όπου οι εντυπωσιακοί θόλοι των τροχών σε συνδυασμό με τα ξεχωριστά διακοσμητικά στοιχεία περιμετρικά, υπογραμμίζουν τον δυναμικό SUV χαρακτήρα του.

> Η έκδοση R-Line με χαρακτηριστικά σχεδίασης R όπως ο σπορ προφυλακτήρας, η πίσω αεροτομή οροφής, τα διευρυμένα πλευρικά μαρσπιέ και άλλα, τονίζει ακόμη περισσότερο την αθλητική και εντυπωσιακή εμφάνιση του νέου Tiguan.

auto_1.jpg

Εξοπλισμός

> Στο βασικό εξοπλισμό του Tiguan R-Line περιλαμβάνονται: Σπορ προφυλακτήρες ειδικής σχεδίασης R, ζάντες αλουμινίου Sebring διάστασης 8,5J x 19’ με ελαστικά 255/45 R19, έμβλημα R-Line πλευρικά, πάνω από τους μπροστινούς θόλους, πίσω διαχύτη σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, πίσω αεροτομή οροφής σχεδίασης R, Cruise Control, Light Assist, Park Pilot, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες, composition Color 8'' / App Connect

Silicon Valley 

> Το App-Connect περιλαμβάνει τρεις καινοτόμες τεχνολογικές λειτουργίες που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για την εμφάνιση εφαρμογών για smartphone στην οθόνη αφής του συστήματος infotainment: MirrorLink, τη λειτουργία Android Auto από την Google και τη λειτουργία CarPlay από την Apple.

> Το ηχοσύστημα Dynaudio Excite από τον εξειδικευμένο δανέζικο οίκο στα συστήματα hi-fi Dynaudio.  Διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός στις εκδόσεις Advance & Exclusive διαθέτει οκτώ ηχεία που είναι προσαρμοσμένα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ένα subwoofer και έναν 10-κάναλο ενισχυτή με συνολική ισχύ 400 watt.

Safety First 

> Η πλατφόρμα Car-Net Security & Service¹ σάς δίνει τη δυνατότητα να παρατηρείτε βασικά δεδομένα του αυτοκινήτου, όπως στάθμη ρεζερβουάρ καυσίμου, διανυθέντα χιλιόμετρα και πληροφορίες σχετικά με το επόμενο Service επιθεώρησης – όλα αυτά μέσω μιας απλής online διαδικτυακής πύλης πελατών. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμες ενώ οδηγείτε.

> Το διαδίκτυο είναι χρήσιμο σε πάρα πολλούς τομείς της ζωής – επίσης στο αυτοκίνητό σας. Καταρχήν, μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα της κυκλοφορίας, γεγονός που σας επιτρέπει να προγραμματίσετε ή να προσαρμόσετε τη διαδρομή σας. Ωστόσο, οι online υπηρεσίες Car-Net Guide & Inform έχουν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα.

> Όταν βγαίνετε με την όπισθεν από μια θέση στάθμευσης σε ένα πολυσύχναστο κέντρο πόλης ή κάνετε ελιγμούς σε δύσκολο έδαφος, θέλετε να γνωρίζετε τι συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό είναι τώρα εφικτό χάρη με το σύστημα Area View, που διαθέτει τέσσερις υπερυψωμένες κάμερες.

> Το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist λειτουργεί με μια κάμερα τοποθετημένη κοντά στον εσωτερικό καθρέφτη που ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις του δρόμου και αξιολογεί τη θέση του αυτοκινήτου. Αν αυτό βγει έξω από τη λωρίδα του, το Lane Assist μεταδίδει μια προειδοποίηση στρίβοντας ομαλά αντίθετα το αυτοκίνητο. Αν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, τίθεται σε λειτουργία αυτόματα σε ταχύτητα 65 χλμ/ώρα. Δεν παρεμβαίνει σε ταχύτητες κάτω από 60 χλμ/ώρα ή όταν είναι ενεργοποιημένο το σήμα φλας.

auto_3.jpg

Κινείται / Στρίβει

> Το R-Line της δοκιμής μας φορούσε τον πετρελαιοκινητήρα των 1.6 λίτρων που αποδίδει 115 ίππους, που εν προκειμένω συνδυάζονταν με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

> Η ποιότητα κύλισης, παρά τους ευμεγέθεις τροχούς, με τα χαμηλοπρόφιλα ελαστικά, παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο με αποτέλεσμα το ταξίδι στους αυτοκινητοδρόμους, αλλά και σε κάθε ασφάλτινη επιφάνεια να είναι άνετο και ήρεμο.

> Εάν βέβαια επιχειρήσετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές του σε εκτός δρόμου συνθήκες, οι ασφάλτινοι 19άρηδες τροχοί και η μετάδοση της κίνησης στους εμπρός μόνο τροχούς, λειτουργούν αποτρεπτικά. Άλλωστε, εάν σας ενδιέφερε η off road εκδοχή του, θα επιλέγατε άλλη έκδοση…

auto_2.jpg

Χωράει  

> Ο χώρος αποσκευών προσφέρει χωρητικότητα 420 λίτρα, ενώ υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι, που προσφέρει το συρόμενο πίσω κάθισμα, όπως και το τραπεζάκι στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων.

Κοστίζει

> Οι τιμές του VW Tiguan 1.6 TDI R-Line 115 αρχίζουν από τα 31.800 ευρώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ