Πολιτικη & Οικονομια

Με Κιμούλη, Δούρου και Παραρά η πρώτη συνάντηση της επιτροπής Τσίπρα για αναθεώρηση του Συντάγματος

Τι δήλωσε ο Τσίπρας μετά τη συνάντηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326712-674726.jpg
ΑΠΕ - ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής Τσίπρα για την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Μέλη της επιτροπής είναι, από τον ακαδημαϊκό χώρο, οι Ιωάννης Γκόλιας (Πρύτανης ΕΜΠ), Αθανάσιος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), Ναπολέων Μαραβέγιας (Καθηγητής ΕΚΠΑ), Νίκος Μουζέλας (Ομότιμος Καθηγητής LSE), Πέτρος Παραράς (Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕ) και Ανδρέας Δημητρόπουλος (Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ).

Από τον επιχειρηματικό χώρο συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Μίχαλος (Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας) και Αναστάσιος Τζήκας (Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας).

Ως μέλος της επιτροπής επελέγη και ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης (κίνηση που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα social media), ενώ ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης επελέγησαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Να αναφέρουμε ότι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας διατύπωσαν δημόσια τις επιφυλάξεις τους και για την επιλογή του κ. Παραρά, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος συμμετείχε στην Επιτροπή εκλαΐκευσης του Συντάγματος της Χούντας.

Μετά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: 

«Παίρνουμε μία πρωτοβουλία που δεν θέλουμε να είναι κυβερνητική, εξού κι εσείς είστε εδώ, εκπροσωπείτε, όχι μόνο διαφορετικούς επαγγελματικούς ή ακαδημαϊκούς χώρους, αλλά εκπροσωπείτε και το ευρύτερο φάσμα των απόψεων που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Θέλουμε, όμως, πριν από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο τελευταίος βουλευτής, τα κόμματα, η Βουλή ως συλλογικό υποκείμενο, να έχει καταγεγραμμένες τις απόψεις, τις αντιθέσεις, τις συμπτώσεις και τις πιθανές συνθέσεις, μέσα από μία πλατιά και ουσιαστική διαδικασία διαλόγου. Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να απασχολήσει ει δυνατόν τον τελευταίο πολίτη, για το τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι, ποια είναι η γνώμη και η άποψη σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο για τη συγκρότηση όλων των διαδικασιών, γιατί το Σύνταγμα διέπει ως θεσμικό πλαίσιο όλες τις διαδικασίες του πολιτεύματος, της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής ζώης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ