Το Ινστιτούτο Φλωρεντίας βοήθησε στην κατασκευή του Hellas SAT 3
Ο Νίκος Παππάς βασίστηκε στην εμπειρία τους και για την ελληνική διαστημική εποποιία
Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της: ο υπουργός Διαστημικής Πολιτικής και Ενημέρωσης, προσθέτει τις τελευταίες πινελιές στον δορυφόρο με τα ελληνικά χαρακτηριστικά που ετοιμάζεται να μεταφέρει τη σημαία της Ελλάδας στο διάστημα και να γράψει νέες λαμπρές σελίδες στη μεγάλη διαστημική ιστορία των Ελλήνων!
Γιατί μπορεί ο δορυφόρος να έχει κατασκευαστεί από γαλλική εταιρία και μπορεί η Hellas Sat να ανήκει στην αραβικών συμφερόντων Arabsat, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες που ως γνωστόν κατάγονται από τον πλανήτη Σείριο δεν πρέπει να το γιορτάσουν, όπως άλλωστε τόνισε και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς που παραβρέθηκε στην πανηγυρική εκτόξευση και την χαιρέτισε μάλιστα με ένα μικρό λόγο.
Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν δίπλα από τον Νίκο Παππά, οι πιστοί του συνεργάτες, δηλαδή οι άνθρωποι από το Ινστιτούτο Φλωρεντίας. Ως άριστοι γνώστες των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως άλλωστε έχουν αποδείξει και με την έκθεσή τους - σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα χωρούσαν μέχρι τέσσερα κανάλια - δεν λείπουν στιγμή από το πλευρό του έλληνα Νηλ Άρμστρονγκ, του σκαπανέα του Διαστήματος, του Νίκου Παππά.
Έτσι με τη βοήθειά τους, ο υπουργός Ψηφιακής Τεχνολογίας και Ενημέρωσης, προσέθεσε ελληνικό χρώμα στον δορυφόρο: Έγραψε επάνω του συνθήματα υπέρ της ομάδας του γνωστού κυβερνητικού οραματιστή Ιβάν Σαββίδη και κόλλησε στην άτρακτο φωτογραφίες του Γέροντα Παΐσιου ώστε να δείξει ότι και οι Έλληνες μπορούν να συνεισφέρουν στην ασφάλεια και στην τεχνική πληρότητα του εγχειρήματος.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της εκτόξευσης, έπειτα από παράκληση του ίδιου του Νίκου Παππά, ακουγόταν από τα μεγάφωνα το «Καλύτερο Παιδί» του Γιάννη Πλούταρχου, αγαπημένου καλλιτέχνη του υπουργού, που τον ακούει πάντα τις στιγμές που θέλει να γιορτάσει κάτι, όπως τη νίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις εκλογές, η την επιστροφή της πατρίδας μας στη διαστημική θέση που δικαιωματικά της ανήκει.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι η Αριστερά «έχει βυθιστεί σε κρίση αξιοπιστίας»
Η βουλευτής ανεξαρτητοποιήθηκε από την Πλεύση Ελευθερίας
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για ηθική αυτουργία και αθέμιτη επιρροή, μετά από προσφυγές του Σταμάτη Πουλή
Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών και δείπνο που παραθέτει ο Τούρκος πρόεδρος
Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της μίλησε για τα δημοψηφίσματα, τα ελληνοτουρκικά και άλλα θέματα της επικαιρότητας
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου
Η παρακαταθήκη του Κώστα Σημίτη και η κατάσταση 30 χρόνια μετά
Στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου, η ευλογιά αιγοπροβάτων και τα μέτρα στήριξης
Δήλωνε αμοιβές των 10 ευρώ για χειρουργεία - Εισέπραττε πολλαπλάσια
Στην αποστολή και συνεργάτες από το Μέγαρο Μαξίμου
Σε εξέλιξη η έρευνα για τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, διαθεσιμότητα και δίωξη
Κατά πλειοψηφία η εισήγηση στην Ολομέλεια για δύο δικογραφίες μετά από αναφορές του Σταμάτη Πουλή
Άνοδος 11 θέσεων από το 2019 καταγράφει η Ελλάδα στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2025
Ο δήμαρχος Αθηναίων απαντά στο πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» και υπερασπίζεται την κοινωνική συνοχή
Στο 17,9% η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, χαμηλές προσδοκίες για νέα κόμματα, στήριξη στις προτάσεις Συνταγματικής Αναθεώρησης
Με πέντε βουλευτές συνεχίζει η ΚΟ του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ποιοι είναι οι αρχιτέκτονες των αλλαγών και ποια ερωτήματα τίθενται στον Εθνικό Διάλογο
Απορρίπτει ξανά τις καταγγελίες περί συγκάλυψης και παράνομου φορτίου
«Έχουν εννιαπλασιαστεί οι έλεγχοι»
«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προστατέψουμε τα παιδιά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.