- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Reuters για την «πολιτική ευθύνη» του Τσίπρα: Τα λόγια του δεν σημαίνουν τίποτα
Το πρακτορείο κάνει λόγο για «αόρατο πρωθυπουργό»
«Πώς σκοπεύει να πληρώσει αυτήν την πολιτική ευθύνη και τι ακριβώς σημαίνει πολιτική ευθύνη;» διερωτάται ένας 79χρονος μπροστά από το καμένο σπίτι του, σημειώνει ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters με τίτλο «Τα λόγια του Τσίπρα δεν σημαίνουν τίποτα για τους πυρόπληκτους που στέκονται στις στάχτες».
«Τα λόγια είναι ωραία... αλλά θέλω να πει σε εμένα και εκείνους που αφανίστηκαν, τους φίλους μας... ποιανού λάθος είναι αν δεν είναι δικό του. Έχω φτάσει στα όριά μου», σημειώνει ο ίδιος ηλικιωμένος.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του πρακτορείου, «η φωτιά στο Μάτι αποκάλυψε παθογένειες δεκαετιών στο ελληνικό κράτος: ανοικοδόμηση χωρίς άδεια σε διάσπαρτα σημεία, και μάλιστα με την ανοχή του κράτους, αφού οι κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια και κατόπιν νομιμοποιούσαν τα αυθαίρετα σπίτια για να κερδίσουν ψήφους».
Την ίδια ώρα, επαναλαμβάνεται στο ρεπορτάζ ο χαρακτηρισμός «αόρατος πρωθυπουργός», καθώς σε τηλεγράφημά του την Παρασκευή, λίγο πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, τον είχε χαρακτηρίσει άφαντο.
«Αφού ανακοίνωσε το τριήμερο πένθος, παρέμεινε αόρατος μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Εξόσον γνωρίζουμε, δεν επισκέφθηκε κάποιον από τους επιζώντες στο νοσοκομείο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
«Ήταν στο γραφείο του, όπου συγκαλούσε τη μία συνάντηση μετά την άλλη, με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, τους δημάρχους. Ήταν απασχολημένος συντονίζοντας την επιχείρηση», απάντησε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, παρά την μακρά λίστα των μέτρων ανακούφισης για τους πυρόπληκτους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση στην Ελλάδα κατηγορεί τον Τσίπρα ότι εθελοτυφλεί, και ότι εστιάζει στην «επικοινωνιακή πλευρά» της κρίσης και όχι «στην ουσία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.