- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγκλονιστική υποδοχή του νέου χρόνου από τον Υπουργό-Ποιητή, Νίκο Κοτζιά
Καλή και ποιητική χρονιά σε όλους
Δεν γνωρίζω γιατί ο υπουργός εξωτερικών, ο σύντροφος Κοτζιάς, με έχει αποκλείσει από την παρακολούθηση του λογαριασμού του στο τουίτερ. Μπορεί να ασχολούμαι επαγγελματικά με την κοροϊδία, αλλά είμαι βέβαιος ότι ένας πολιτικός του διαμετρήματος του Νικόλα του Κοτζιά, ένας τόσο σπουδαίος επιστήμονας που έχει διδάξει και εργαστεί ως ερευνητής στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, του Μαρβούργου, της Οξφόρδης και του Χάρβαρντ (δυστυχώς το Χόγκουαρτς δεν είχε την τιμή), δεν είναι δυνατόν να ανησυχεί μήπως γίνει αντικείμενο της κοροϊδίας μου. Κάποιος άλλος θα είναι ο λόγος και δεν μπορώ να τον καταλάβω, αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο αποκλεισμός μου με δυσκολεύει κάπως στο να παρακολουθήσω τις εξελίξεις στη σύγχρονη ποίηση.
Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά ο σύγχρονος αυτός homo universalis δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος πολιτικός, δεν είναι μόνο ένας καταξιωμένος επιστήμονας, είναι και ένας σπουδαίος ποιητής. Τόσο σπουδαίος, που δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως, αν άφηνε τις άλλες του δραστηριότητες και αφιερωνόταν στην ποίηση, ίσως η Ελλάδα να διεκδικούσε με αξιώσεις το τρίτο της Νόμπελ. (Φυσικά και κατανοώ πως σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να τον στερηθεί η πολιτική, κάτι που οπωσδήποτε θα γέμιζε με σύννεφα το λαμπρό μέλλον της χώρας, αλλά γνωρίζω πως ο ταγμένος στο καθήκον σύντροφος ποτέ δεν θα άφηνε τη χώρα χωρίς τη στιβαρή και γεμάτη σοφία καθοδήγηση και χωρίς την περίφημη γκουντ ντιπλόμασί του)
Έτσι, για εμάς που με θαυμασμό αντιμετωπίζουμε τον ποιητή Κοτζιά, μένει μόνο η ποιητική συλλογή με τον ευφάνταστο τίτλο «Μονοπάτια» και το τουίτερ του. Το οποίο ευτυχώς, ακόμα και αποκλεισμένοι, μπορούμε να διαβάσουμε αν απλώς αποσυνδεθούμε από τον λογαρισμό μας και πληκτρολογήσουμε τις λέξεις twitter kotzias στο Google. Κι έτσι να γίνουμε κοινωνοί συγκλονιστικών τουίτ, όπως αυτό που έγραψε ο εμπνευσμένος σύντροφος για να υποδεχθεί τη νέα χρονιά.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο σπουδαίος διανοητής υποδέχτηκε ποιητικά τη νέα χρονιά. Στις 31 του Δεκεμβρίου του 2016 ο λογαριασμός του στο τουίτερ είχε ξαναγίνει φυτό που πάνω του άνθισε η Ποίηση.
Φαντάζομαι έχετε πάθει πλάκα με το πόσες εικόνες καταφέρνει ο μεγάλος Έλληνας ποιητής να δημιουργήσει στον περιορισμένο χώρο ενός τουίτ. Εικόνες που, όπως συνήθως συμβαίνει με την καλή ποίηση, δημιουργούν και σε εμένα τον αδαή την επιθυμία για δημιουργία. Έτσι, με το δέος και τον σεβασμό που ταιριάζει σε όσους στέκονται δίπλα σε κάτι που τoυς ξεπερνάει, τολμώ κι εγώ να γράψω μια αντευχή στην ποιητική ευχή του Υπουργού-Ποιητή.
Ο νέος χρόνος υψωμένη γροθιά αξιοπρέπειας στις θύμησες του αγώνα, λίπασμα φτιαγμένο από τα πάθια του λαού. Με μπροστάρη τον Κοτζιά, γιορτάρη και μαχητάρη, βάζει δυο καρδιές σε ένα παπούτσι και αναμοχλεύει την επιδαψίλευση. Στην αγκάλη του χωρεί ούλο το καραβάνι που αγαπησιάρικα περνά ανάμεσα στους αλυχτάρηδες σκύλους και χαϊδεύει τα βρεγμένα κύματα του σοσιαλισμού.
Καλή και ποιητική χρονιά σε όλους και μπράβο σας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκάλυψε ότι ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό για το περιστατικό
Γιατί δεν δημοσιοποιείται η πλήρης λίστα
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας
Από τον Έλτον Τζον και την Άνγκελα Μέρκελ στον Θάνο Ντόκο: Η ιστορία των Ρώσων φαρσέρ που τιμήθηκαν από το Κρεμλίνο
Κοινή ερώτηση προς την Κάγια Κάλας
«Καμία ανοχή απέναντι σε όσους επιχειρούν να κανονικοποιήσουν την πολιτική βία»
Η μελέτη προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα της ελληνικής διασποράς
Για μία μεγάλη εθνική ευκαιρία που χάθηκε, κάνει λόγο ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Όλοι οι δικαιούχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 70% της σύνταξης του θανόντος
«Συνηθίζουμε να μιλάμε για νόμο Κατρούγκαλου αλλά είναι νόμος Τσίπρα», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Κατασκευάζονται νέες γεωτρήσεις, μονάδες αφαλάτωσης, δεξαμενές ύδρευσης και επεκτείνονται δίκτυα
Συνάντηση του ΠτΔ με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων Κύπρου
Επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Ντόναλντ Τραμπ για την 250η επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
«Προϊόν υβριδικής επίθεσης με διείσδυση στα πρωτόκολλα ασφαλείας»
Πότε μολύνθηκε για πρώτη φορά το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου
Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ
Θλίψη στο τελευταίο αντίο
Υπερσύγχρονα ΤΕΠ, ανακαινισμένα χειρουργεία και κλινικές μετά την ανακαίνιση
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Θεοδωρικάκου - Κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα
Το κόμμα μοιάζει να επενδύει περισσότερο στην καταγγελία παρά στην πρόταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.