ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,9% το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε
5
ΕΛΣΤΑΤ
ΕΛΣΤΑΤ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
ΑΠΕ-ΜΠΕ
5
  • Shares

Στο 3,9% του ΑΕΠ έκλεισε σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή και συμφωνα με τους κανονες της Eurostat, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016.

Σημειώνεται ότι το μέγεθος αυτό αφορά στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, όπως μετράται από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat και δεν σχετίζεται με το πλεόνασμα με βάση το πρόγραμμα προσαρμογής.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο μεθόδων μέτρησης είναι ελάχιστες, θεωρείται δεδομένο ότι το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι υπετριπλάσιο του μνημονιακού στόχου, ο οποίος ήταν 0,5% του ΑΕΠ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θωμόπουλος, προκειται για την 14η συνεχη φορα από το Νοεμβριο του 2010 που τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας εγκρίθηκαν από τη Eurostat χωρις αστερίσκους. 

Πάντως, όπως διέρρευσε χθες, Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι το πλεόνασμα υπερέβη κατά πολύ τον στόχο του προγράμματος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να διατηρεί τις επιφυλάξεις του, θεωρώντας ότι πάνω από το μισό πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, δηλαδή περίπου 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ, οφείλεται σε μέτρα προσωρινού χαρακτήρα και όχι σε διατηρήσιμες διαρθρωτικές αλλαγές.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία εδώ

Πηγή: Καθημερινή, skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20.09.2017 - 16:24
Είναι σχεδόν αξιοθαύμαστο το πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει την αδιαφορία του για οποιοδήποτε άλλο έμβιο ον
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
21.09.2017 - 11:53
Ποιο «Τατουάζ»; Όταν ο Χριστόφορος έκανε αεροπλανικά στους τοίχους…
MEDIA
19.09.2017 - 13:14
Όλα τα ξεκαρδιστικά ενσταντανέ των δημοσιογράφων που κρύβουν τα παρασκήνια