Πολιτικη & Οικονομια

Η ώρα της Εαρινής κρίσης της Ελλάδας από το ΔΝΤ

Το Ταμείο ανοίγει τα χαρτιά του για πλεόνασμα και επιπρόσθετα μέτρα το 2018

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350261-726631.jpg
EPA/ERIC VIDAL

Στις 15:45 ώρα Ελλάδος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανοίγει τα χαρτιά του για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας και για το αν θα κρίνει σκόπιμο να ζητήσει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για το 2018.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο πλαίσιο της κρίσιμης εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον κατά την οποία δίδεται στη δημοσιότητα η έκθεση του διεθνούς οργανισμού.

Επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και το «παρών» σε αυτή την κρίσιμη συζήτηση θα δώσει αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κοινοτικές πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Γιούνκερ θα συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, Πιερ Μοσκοβισί.

Οι διμερείς συναντήσεις στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ (21-23 Απριλίου) δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, ωστόσο κοινοτική πηγή θεωρεί δεδομένο το τετ α τετ μεταξύ του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνάντηση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Στην Ουάσιγκτον θα βρίσκονται όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Το Μαξίμου έχει στραμμένη την προσοχή του προς την Ουάσινγκτον και σύμφωνα με πληροφορίες συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα έχει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μία ημέρα η Κριστίν Λαγκάρντ διεμήνυσε ότι αν δεν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους το ΔΝΤ θα φύγει από το πρόγραμμα στήριξης της χώρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ