Φωτογραφια

Χαράλαμπος Κυδωνάκης (a.k.a Dirty Harry)

Κρητικός το νέο μέλος της διάσημης φωτογραφικής κολέκτίβας IN-Public

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
125781-282430.jpg

Ηφωτογραφία δρόμου αποτελεί το πιο προσφιλές είδος φωτογράφισης. Είναι θελκτική λόγω της ίδιας της φύσης της. Την παρατήρηση του ανθρώπου, την άμεση επαφή με την πόλη, την ίδια τη βόλτα και το ψάξιμο. Το χάος και η τυχαιότητα, όμως, είναι στοιχεία δυσδιαχείριστα και απαιτούν ένα «νεύρο» από τον φωτογράφο για να μη γίνουν στιγμιότυπα εντυπωσιασμού.

Βλέποντας τις φωτογραφίες του Χαράλαμπου Κυδωνάκη να πετυχαίνουν ακριβώς αυτό, αυτόματα μεταφερόμαστε σε έναν κόσμο εντελώς δικό του. Έναν κόσμο μιας ιδιαίτερης αισθητικής. Τρελό, άγριο και παράξενο. Σαν σκοτεινή ταινία που την παρακολουθείς από την πρώτη σειρά καθισμάτων και, όταν τελειώνει, αφήνει ένα μούδιασμα.

Ρωτήσαμε τον ίδιο και μας είπε:

«Οι φωτογραφίες σε αυτό το σετ είναι επηρεασμένες από μια συνέντευξη του αγαπημένου μου σκηνοθέτη Sam Peckinpah:

«The whole underside of our society has always been violence and still is. Churches, laws, everybody seems to think that man is a noble savage. But he ’s only an animal, a meat-eating, talking animal. He also has grace and love and beauty. But don’t say to me we’re not violent..."

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κρήτη, σπούδασα αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη και ζω τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο. Φωτογραφίες τραβάω από το 1997, όμως ουσιαστικά από το 2008 και μετά. Είμαι μελος του iN-PUBLiC κι έχω συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και περιοδικά.

Οι φωτογράφοι που θαυμάζω περισσότερο είναι ο Weegee, η Diane Arbus, ο Garry Winogrand κι ο Martin Parr. Όσον αφορά τη θεματολογία, μάλλον ξέρω καλύτερα ποια δεν είναι τα αγαπημένα μου θέματα παρά αυτά που είναι. Δεν έχω παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας, αντ’ αυτού ταξιδεύω όταν μπορώ και ψάχνω στο διαδίκτυο δουλειές άλλων. Όσο πιο πολύ τραβάω, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ τι θέλω από τη φωτογραφία και την ίδια στιγμή τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι με το τι ζητάω».

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

imageimageimage

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του Χαράλαμπου Κυδωνάκη:

www.dirtyharrry.com

Facebook

Instagram

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Stonehenge
Περιμένοντας τον ήλιο να φανεί – Μέσα στο αρχαίο τελετουργικό του Stonehenge

Περίμενα να βρω κάτι σκοτεινό και μυστικιστικό. Ίσως δρυΐδες να κάνουν ιεροτελεστίες στη σκιά των πετρών. Αντί γι’ αυτό, βρέθηκα ανάμεσα σε είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους, τύμπανα και μια παράδοση που μένει ζωντανή για χιλιετίες.

«Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια» στην Κύθνο
Κύθνος: μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον θερμιώτικο μπάλο

Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα

Ματίας Κλουμ
Ματίας Κλουμ: «Βλέπω τη φωτογραφία ως πρόκληση για να επαναξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση»

Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY