- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos MORI, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη διάρκεια της ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα, αλλά πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, έδειξε ότι 52% των βρετανών ψηφοφόρων θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΕ, ενώ 48% θα ψηφίσουν σήμερα υπέρ της αποχώρησης.
Η δημοσίευση της δημοσκόπησης αυτής που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Evening Standard, ενίσχυσε την άνοδο της ισοτιμίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου και του ευρώ, ένδειξη πως οι αγορές προβλέπουν νίκη των υποστηρικτών της παραμονής στην ΕΕ.
Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.592 προσώπων την Τρίτη και την Τετάρτη, μέχρι τις 9 μ.μ. (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης.
Εξάλλου σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Populus, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα μέσω του Twitter, υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ θα ταχθεί στο δημοψήφισμα το 55% των Βρετανών, ενώ το 45% θα υποστηρίξει το Brexit.
Η Populus ανακοίνωσε πως η δημοσκόπηση σε δείγμα 4.700 προσώπων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και μέχρι τα μεσάνυκτα της Τετάρτης.
Επίσης, το διαδικτυακό γραφείο στοιχημάτων Betfair ανακοίνωσε πως οι πιθανότητες να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ αυξήθηκαν σήμερα στο 86%.
Την ίδια ώρα, η ισοτιμία της βρετανικής στερλίνας σημείωσε μεγάλη αύξηση σήμερα έναντι του δολαρίου, ενώ αυξήθηκε επίσης σημαντικά έναντι του ευρώ, καθώς οι χρηματιστές στοιχηματίζουν σε νίκη των υποστηρικτών της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ την ώρα που οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες.
Γύρω στις 13:35 (ώρα Ελλάδας) η στερλίνα έφθασε το 1,4947 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει φθάσει από τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ χθες γύρω στα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) ανταλλασσόταν έναντι 1,4737 δολαρίου.
Έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, η στερλίνα έφθασε γύρω στις 13:30 (ώρα Ελλάδας) τις 76,23 πένες για ένα ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου, ενώ χθες χρειάζονταν 76,77 πένες για ένα ευρώ.
«Μια νέα δημοσκόπηση που δείχνει πως η χώρα θα παραμείνει στην ΕΕ επέφερε ένα νέο υψηλό έξι μηνών για τη λίρα (σ.σ.: έναντι του δολαρίου) και ένα άλμα στις αγορές αξιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη», σχολίασε ο Τζάσπερ Λόουλερ, αναλυτής του χρηματιστικού γραφείου CMC Markets.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos MORI, που δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ διεξαγόταν η ψηφοφορία, αλλά είχε πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξή της, η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στους κόλπους της ΕΕ έρχεται πρώτη στην πρόθεση ψήφου με 52%, έναντι 48% για το Brexit.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA / HANNAH MCKAY
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φωτεινές φιγούρες και τρισδιάστατες δομές σε ένα υπέρλαμπρο θέαμα
Ο γιος του προέδρου δεν το διέψευσε
Φόβοι ότι η Ρωσία ενδέχεται να εξαπολύσει επίθεση ή ακόμη και εισβολή στις χώρες της Βαλτικής
Αντί να προχωρήσει άμεσα στην επέμβαση ακολούθησε αυστηρά φυτική διατροφή και βελονισμό
Μια υπόθεση που θυμίζει έντονα αυτή της Ζιζέλ Πελικό
«Το Brexit έπληξε την οικονομία μας», δηλώνουν οι ηγέτες των τριών χωρών
«Μια αξιοθαύμαστη μαρτυρία για τον θρίαμβο της ζωής, της μνήμης και της νέας αρχής»
Στο στόχαστρο υβριδικών επιθέσεων, σαμποτάζ και κατασκοπείας οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις
Για «μη αναστρέψιμη αλλαγή» κάνει λόγο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών
To ΔΣ είναι τοποθετημένο από τον τωρινό πρόεδρο
«Η μόνη δικλίδα ασφαλείας είναι ένας ισχυρός πρόεδρος», υποστήριξε
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν ξεχάσει τις απειλές του Τραμπ για τη Γροιλανδία
Την εντόπισε φίλος της σε διαμέρισμα στο Τόκιο
«Σαφές μήνυμα προς τη Δύση» - H Πολωνία προειδοποιεί για πιθανή κλιμάκωση.
Η προσπάθεια ανάνηψης και η έρευνα
«Μου έλεγαν ξανά και ξανά ότι χωρίς τη χημειοθεραπεία θα πέθαινα»
Ο Ρόι Μπέρναμ ζούσε το τελευταίο διάστημα σε οίκο ευγηρίας, πάσχοντας από Αλτσχάιμερ
Στοιχεία και οπτικές για το ακροδεξιό τσουνάμι που χτύπησε τη Σαξονία-Άνχαλτ
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου προέδρου από το 2009
Το ασταμάτητο τσιμπολόγημα on camera
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.