Visual Browsing
ΤΕΥΧΟΣ 447
STARDUST

Stardust 447

Stardust 447
Λέοντα, μη φοβάσαι να κάνεις το άλμα. Δεν μπορείς να περάσεις το χάσμα με μικρά βήματα
  • A-
  • A+
0

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Οι πλανήτες στον Καρκίνο, ο Άρης συγκεκριμένα, σε κάνουν να βλέπεις τον Πατέρα ή η Μητέρα σε οποιονδήποτε σε κινητοποιεί συναισθηματικά κι αυτό σημαίνει ότι ασυνείδητα ξαναζείς την παιδική σου ηλικία επαναλαμβάνοντας τη σχέση σου με τις γονείς. Μην το κάνεις γιατί ο διευθυντής, ο συνεργάτης, ο συνάδελφος, ο/η σύντροφος, ο φίλος ΔΕΝ είναι γονιός σου. Ψυχραιμία. Είναι μια έντονη περίοδος, με την έννοια ότι μπορεί να υπάρξουν εκρήξεις στη μέση του πουθενά με ασήμαντη αφορμή, που στη ρίζα της όμως έχει προηγούμενες εκκρεμότητες. Ο άξονας, λοιπόν, Οικογένεια/Επαγγελματική ζωή είναι ευαίσθητος και χρειάζεται προσοχή. Από την άλλη πλευρά ταυτόχρονα –και με τον Δία επίσης στον Καρκίνο– είναι αυτοί ακριβώς οι τομείς που δέχονται ευεργετικές επιρροές – γάμος, επαγγελματικές προτάσεις, μωρά, αλλαγή σπιτιού κ.λπ. Επίσης, μην ξεχνάς ότι η ανεξαρτησία μερικές φορές απαιτεί και χωρισμούς που κανείς δεν αρνιέται ότι είναι δύσκολοι. Μην ξεχνάς και ότι από τις 16/8, που η Αφροδίτη θα περάσει στον Ζυγό, θα αναζωογονήσει την κοινωνικότητά σου και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Το χαμόγελο κολλάει στο πρόσωπό σου και το καλό είναι ότι δεν το προσποιείσαι.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Πώς να σου πει κάποιος να ελέγξεις κάθε κατάσταση που σου συμβαίνει, όταν βρίσκεσαι σε διαρκή συναισθηματική και επαγγελματική πίεση κι όταν επιπλέον δεν έχεις την πολυτέλεια να αφιερώσεις ένα λεπτό στον εαυτό σου; Κι όμως, με πλανήτες στον Καρκίνο για όλο σχεδόν το μήνα μπορείς να συμπλεύσεις αρμονικά με το περιβάλλον σου, αν ανακοινώσεις χωρίς περιστροφές στους ανθρώπους που αισθάνεσαι να σε τρελαίνουν ότι «παιδιά, χαλαρώστε μαζί μου γιατί τα έχω παίξει». Ναι, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι να σου ρίξουν ένα φαρμακερό βλέμμα και να εξαφανιστούν, αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που όχι μόνο μπορούν να δείξουν κατανόηση στη μεταβατική φάση που περνάς, αλλά και να σε βοηθήσουν, αν χρειαστεί, και μάλιστα μετά τις 16/8 που Αφροδίτη και Ερμής βρίσκονται στη φιλική σου Παρθένο. Άφησέ τους να σε κανακέψουν, μη διστάζεις να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους και κυρίως αυτό το μήνα υποδύσου ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα – θα περάσεις πολύ-πολύ καλύτερα.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Ένα μέρος της προσοχής του επικεντρώνεται υποχρεωτικά στην οικονομική και συναισθηματική του ασφάλεια. Είναι ωραίο να ξοδεύεις, να αγοράζεις περιττά πράγματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση, να μη κοιτάς τις τιμές. Είναι ωραιότερο να έχεις δικό σου σπίτι, να μην αγχώνεσαι με τους λογαριασμούς, να πληρώνεσαι ανάλογα με την αξία σου. Δύο μικρές συμβουλές: 1) Απόφυγε τις παγίδες που ονομάζονται Απληστία και Παρόρμηση να μπεις στο μάτι των άλλων – συνειδητά ή ασυνείδητα. 2) Μίλησε επειγόντως για ό,τι σου λείπει και φρόντισε να ισορροπήσεις έσοδα-έξοδα. 3) Σταμάτα να έχεις αβάσιμους φόβους ότι κάποιοι στοχεύουν να σε εξαφανίσουν από λεπτό σε λεπτό. Η τύχη σου μέχρι τον επόμενο Ιούλιο βρίσκεται στην τσέπη σου. Κάτι συμβαίνει, κάτι γίνεται, έρχονται έτσι τα πράγματα που οικονομικά διατηρείσαι στην επιφάνεια ή και παίρνεις τα πάνω σου. Κράτα επίσης στο μυαλό σου ότι 16/8 - 11/9, που η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Ζυγό, αισθάνεσαι πιο ελαφρύς, χαλαρός, η ζωή κυλάει πιο εύκολα και οι καινούργιες συναντήσεις μπορούν να εξελιχθούν σε ερωτικές ιστορίες.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Σε δύο περιπτώσεις έχεις το ελεύθερο να παραπονεθείς, να γκρινιάξεις, να τρελαθείς ή να παραπατήσεις: αν αντιμετωπίζεις Πλούτωνα ή Ουρανό, που κατεδαφίζουν τη ζωή σου για να την ξαναχτίσουν περισσότερο ολοκληρωμένη, ή βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι που πιέζεσαι να προχωρήσεις και δεν ξέρεις προς τα πού και με ποιον. Ωστόσο, ακόμα κι αυτοί όμως σε μια συμπαντική συγκυρία που θέλει δράση και αφήνει ΟΛΑ τα ενδεχόμενα ανοιχτά, χρειάζεται να αναστείλουν την εσωστρέφεια και τους φόβους και να κολυμπήσουν στα άπατα. Δεν μπορεί να μην αισθάνεσαι ζωντανός και γεμάτος ενεργητικότητα που μεταφράζεται σε στόχους, αναθεώρηση σχέσεων που δεν κυλάνε, νέες προοπτικές στα επαγγελματικά, υπεράσπιση των επιθυμιών σου, νέα πρόσωπα που εισβάλλουν ορμητικά στη ζωή σου, καινούργια όνειρα. Μετάτρεψε αυτή την αίσθηση σε δράση. Και σε παρακαλώ.... σε παρακαλώ, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου να μην τρελαίνεσαι γιατί κάποιος που τον/τη θέλεις σε αγνοεί, όταν κάποιος άλλος/η δίπλα σου σε θέλει. Μη γίνεσαι το κλισέ της τσίχλας, που όσο την πατάνε τόσο κολλάει – είναι άδικο.

Σχετικα
Κρόνος στον Υδροχόο: Ο οριοθέτης της ατομιστικής ελευθερίας
Κρόνος στον Υδροχόο: Ο οριοθέτης της ατομιστικής ελευθερίας

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Τι περίεργο καλοκαίρι! Αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι ότι θα ήταν υπέροχο να φύγεις κάπου μακριά από ωράρια και αλλοπρόσαλλους ανθρώπους κι εκεί που θα πας να μείνεις για μήνες ή για πολύ καιρό. Όχι, δεν πρόκειται για τεμπελιά που σε κάνει να θέλεις να αποδράσεις, ούτε γιατί βαρέθηκες να δουλεύεις, ούτε γιατί έχασες την πίστη σου στις σχέσεις και τους ανθρώπους – αν και αυτοί που σε ενδιαφέρουν κάνουν ομολογουμένως τα πάντα για να τη χάσεις. Θέλεις ένα γερό διάλειμμα από όλους και από όλα προτού η διάθεσή σου για απομόνωση καταλήξει σε αντικοινωνική συμπεριφορά. Να το πω αλλιώς. Αυτή την εποχή δεν αντέχεις τις ενήλικες υποχρεώσεις, είτε πρόκειται για σχέσεις είτε πρόκειται για δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι κι αν ακόμα εργάζεσαι μέσα στον Αύγουστο –πιθανό σενάριο– δεν θέλεις να έχεις την αίσθηση ότι καταπιέζεσαι αφόρητα. Και αν υπάρχει κάποιος/α δίπλα σου θα πρέπει να σε αντιμετωπίζει σαν κάτι εντελώς εύθραυστο. Όταν στις 28/8 ο Άρης μπει στο ζώδιό σου, επανέρχεσαι στη σκηνή πρωταγωνιστής. Κουρασμένος, αλλά πρωταγωνιστής.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Εάν είχες γονείς που δεν σου πέρασαν τη σκυτάλη του κυνισμού, ή την πίστη ότι η ζωή είναι μια διαρκής μάχη που σε θέλει μονίμως στρατευμένο, τότε είσαι πιθανόν ένας από τους επικοινωνιακούς, αξιαγάπητους Παρθένους, που ανοίγονται ακόμα και σε ανθρώπους που δεν ξέρουν αλλά τους εμπιστεύονται ενστικτωδώς. Ακόμα όμως κι αν δεν μεγάλωσες με το «σωστό» είδος γονιών, το σίγουρο είναι ότι με σημαντικούς πλανήτες στον Καρκίνο αισθάνεσαι σίγουρος/η για την καλοσύνη των ξένων ή της ξένης, κι είσαι έτοιμος/η να τους βοηθήσεις, να τους συναναστραφείς, να συνεργαστείς μαζί τους ή και να τους ερωτευθείς. Βεβαίως ο Δίας εκεί υπόσχεται νέους φίλους, επαγγελματικές προτάσεις που θα σε οδηγήσουν στο μέλλον, στήριξη από ανθρώπους που έχουν επιρροή. Μπορείς να είσαι όσο φιλικός ή ενθουσιώδης θέλεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος να στέλνεις το μυαλό σου διακοπές. Έλα όμως που η Αφροδίτη από 16/8 στο ζώδιό σου έχει την ανάγκη να βλέπει τη ζωή ως κάτι παρά πάνω από συμφωνίες, υποχρεώσεις και καθήκοντα. Οπότε, απόλαυσε με την καρδιά σου ό,τι δεν απολαμβάνεις με τη λογική.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Ο Άρης στον Καρκίνο για όλο το μήνα κάνει το Θέμα Επάγγελμα ζωτικό και κεντρικό. Ο Δίας επίσης στον Καρκίνο δίνει προοπτικές, ευελιξία, λύσεις –σε κάποιους τώρα, σε κάποιους άλλους αργότερα–, ούτως ή άλλως ο Δίας θα παραμείνει στον Καρκίνο μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Τα επαγγελματικά σου δέχονται και θα δεχτούν ευνοϊκές επιρροές – είναι η χρονιά που οι εξελίξεις αρχικά σ’ ό,τι ονομάζεται «επαγγελματική πραγματικότητα» και κατ’ επέκταση «οικογενειακή ζωή» είναι από αξιοσημείωτες έως εντυπωσιακές. Είσαι και θα είσαι περισσότερο κοινωνικά ορατός, το στάτους σου θα γυαλιστεί, η αναγνώριση είναι προ των πυλών. Ανοίγεσαι επαγγελματικά με θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο αυτό το μήνα μην ξεχνάς ότι υπάρχει ανταγωνισμός, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και κυρίως εργασιακές μάχες που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου, στο σπίτι της, δηλαδή, 16/8 - 11/9, είναι ο συμπαντικός σύμμαχός σου. Θέλεις να είσαι αξιαγάπητος, ενδιαφέρον, ευφυής και να σε αγαπάνε. Θέλεις να προσφέρεις και να κάνεις σημαντικά πράγματα για τους άλλους. Να τους μαγειρέψεις, να τους φροντίσεις, να τους κάνεις τη ζωή εύκολη. Το ίδιο επιθυμείς κι εσύ. Κι έτσι γίνεται. Καιρός ανακωχής με όσους έχεις ψυχρανθεί, καιρός συμφιλίωσης, καιρός να χαλαρώσεις τον έλεγχο. Its time for Love!

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας | 9-15.03.2020
Τα ζώδια της εβδομάδας | 9-15.03.2020

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Όταν ένας Σκορπιός αρχίζει να αισθάνεται βαθιά βρίσκεται ήδη σε ναρκοθετημένο έδαφος. Ευτυχώς, η έντονη πλανητική κινητικότητα στον Καρκίνο σε βοηθάει να αποστασιοποιηθείς ή να σκεφτείς περισσότερο λογικά. Μπορείς να δώσεις χειρουργικές λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί και να αντιμετωπίσεις τα άγχη σου με αποστασιοποίηση τραπεζίτη. Μπορείς να κινηθείς κοινωνικά και επαγγελματικά προμοτάροντας τον εαυτό σου σαν το απόλυτο Smash Hit. Μπορείς να θωρακίσεις τον εαυτό σου και να επεκτείνεις το δίκτυο των γνωριμιών σου με ανθρώπους που μπορεί να σου φανούν χρήσιμοι, γιατί μετά τις 28/8 ο τομέας της καριέρας γίνεται Κολοσσαίο με τους εταιρικούς μονομάχους να βγάζουν τα μαχαίρια τους στα γραφεία. Μέχρι τότε όμως οι διακοπές, ή η καθημερινότητά σου, μπορούν να είναι περισσότερο κεφάτες από ό,τι τα τελευταία χρόνια περιέχοντας και «επιχειρήσεις σαγήνης»: Α, ναι, το ρήμα σαγηνεύω σήμαινε ψαρεύω με συρόμενο δίχτυ, με «τη σαγήνη». Καλό ψάρεμα, Σκορπιέ.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Κάθε φορά που υπάρχει κίνηση στον Καρκίνο –όπως συμβαίνει τώρα με τον Δία και τον Άρη–, εκτός από τη μετάγγιση μιας σταγόνας χολιγουντιανού film noir στη ζωή σου (πάθος, ανεμιστήρες πάνω από ερωτικά κρεβάτια, εκρήξεις, ζήλεια, βραδινά ραντεβού, ξαφνικά γυρίσματα της τύχης), το θέμα έρχεται στην αγάπη άνευ όρων. Ωχ… στην ομορφιά της αγάπης χωρίς εγωισμούς. Στο σεξ που καταργεί τα όρια που χωρίζουν δύο σώματα και μετατρέπεται σε έκσταση. Οι στενές σχέσεις σου, είτε ερωτικές είτε επαγγελματικές, ίσως υποφέρουν από άγχος που συνοψίζεται στο «αφήστε με ήσυχο». Κάτω από άλλες συνθήκες μια τέτοια συμπεριφορά σου θα μας έριχνε όλους στα οικογενειακά παγωτά-γίγας για να ξεπεράσουμε την αρνητικότητά σου με sugar shock. Λες τόσο γλυκά όμως «αφήστε με ήσυχο», που αυτή τη φορά οι λογαριασμοί –πολλοί λογαριασμοί– που έχεις να πληρώσεις δεν θα μπούνε στο σπίτι σου από τη χαραμάδα της πόρτας, αλλά ίσως έρθουν με λευκά ταχυδρομικά περιστέρια. Υ.Γ. Και, ναι, όλος ο μήνας και κυρίως το πρώτο του μισό είναι μήνας κοινωνικότητας – σε προσκαλούν, φαίνεσαι, σε θέλουν στην παρέα τους, κυκλοφορείς, συναναστρέφεσαι, ακούς πιθανόν για δουλειές που σε ενδιαφέρουν, σου προτείνουν, σε συμβουλεύουν, αρπάζεις την ευκαιρία στον αέρα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Το σασπένς που ζεις μπορεί να είναι ερωτικής υφής, ή επαγγελματικό, αλλά τουλάχιστον δεν σε γονατίζει. Μπορεί βεβαίως να είναι και απλά βαρετό. Η ζωή σου, όπως έχεις καταλάβει καλά τους τελευταίους μήνες, δεν είναι μια σειρά από κατακτήσεις βουνών με σημαίες σου στην κορυφή. Προσπαθείς να δεις προς τα πού θα πας, με ποιον ταιριάζεις, φοβάσαι την τροπή που μπορεί να πάρει η δουλειά σου και τους αγχωμένους εργοδότες, και οι ερωτικοί σύντροφοι είναι πιο απαιτητικοί απ’ ό,τι μπορείς να αντέξεις. Κι ενώ οι Αιγόκεροι θεωρούν τους εαυτούς τους αυτάρκεις και εξοπλισμένους εκ γενετής με αντοχή και επιμονή, τώρα που οι κοντινοί τους άνθρωποι, οι ανώτεροί τους και το αντικείμενο του πόθου τους απαιτούν από αυτούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ή τους πιέζουν έντονα, αισθάνονται αμηχανία και θυμό. ΝΑΙ, με τον Άρη στον Καρκίνο μέχρι τις 28/8, οι σχέσεις (συντροφικές και επαγγελματικές) είναι εύθραυστες – δηλαδή, όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. CUT. Υπάρχει ο Δίας στην εικόνα. Κι όταν υπάρχει Δίας στην εικόνα υπάρχει προστασία, άνοιγμα, ευκαιρία, νέες πίστες, αέρας ανανέωσης, ερωτικές συναντήσεις, καινούργια πρόσωπα. Με τον Δία είσαι αλεξίσφαιρος – εντάξει, δεν χρειάζεται να το διαπιστώσεις κιόλας.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Προσπαθείς σκληρά να διατηρήσεις το πλοίο στο σωστό προορισμό από τον Οκτώβριο του ’12, που ο Κρόνος άρχισε να πλέει στα βαθιά νερά του Σκορπιού. Είτε η οικογένεια δεν είναι το καταφύγιο που πίστευες ότι ήταν είτε η επαγγελματική ζωή σε πιέζει να της δώσεις όλη την ενέργεια που έχεις δίνοντάς σου πίσω ελάχιστα, το σίγουρο είναι ότι όσο αποκρουστική κι αν σου ακούγεται η λέξη Αλλαγή –παρόλο που η λέξη αλλαγή είναι υδροχοϊκής σύλληψης, εν τούτοις οι Υδροχόοι ενδιαφέρονται για την αλλαγή όλων των άλλων εκτός των ιδίων, που αποφεύγουν τις αλλαγές–, χρειάζεται να πάρεις μερικές γενναίες αποφάσεις για τη ζωή σου. Πρέπει να μάθεις να είσαι περισσότερο υπομονετικός στη δουλειά σου, να είσαι πιο σταθερός στις υποχρεώσεις σου και να μένεις σε ό,τι αναλαμβάνεις μέχρι το τέλος. Ωστόσο από τις 16/8 και μετά μπορείς να χαλαρώσεις. Η Αφροδίτη στον Ζυγό δημιουργεί χαλαρή κοινωνικότητα, συναντήσεις που σου φτιάχνουν το κέφι, αλλά πιθανόν έχουν και επαγγελματικό ενδιαφέρον, κινητικότητα, μετακινήσεις. Επικοινωνείς άνετα πάλι κι αφού επικοινωνείς είσαι καλά.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Στον Καρκίνο βρίσκεται η ερωτική και σεξουαλική σου ζωή κι αυτή την εποχή αυτός ο τομέας φλέγεται. Έχεις ακόμα ένα μήνα για να πρωταγωνιστήσεις σε μια ανάλαφρή ερωτική περιπέτεια με σκηνές έντονου σεξ κι άσε τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου να επιμένει σε ρομαντικά μελό με δάκρυα και αποχωρισμούς και θυσίες. Ό,τι κι αν έχει συμβεί μέχρι τώρα, φαίνεται ότι η ερωτική/συντροφική σου ζωή μπαίνει σε μια καινούργια περίοδο. Φυσικά ως Ιχθύς μπορεί να περάσεις και δύσκολες στιγμές στην προσπάθειά σου να αποφασίσεις αν πρέπει να δώσεις κάπου την καρδιά σου ή αν πρέπει να αναζητήσεις την τύχη σου έξω από μία σχέση που σε κάνει να χασμουριέσαι. Κι αν είσαι σε σχέση που έχει αποδείξει τις αντοχές της τράβηξε τον άλλο στον ενθουσιασμό σου, ξανανάψτε μαζί τις μηχανές. Επιπλέον μπορείς να ονειρευτείς ξανά, να σχεδιάσεις το μέλλον σου, να ξεκινήσεις κάτι που σου δίνει χαρά και ικανοποίηση. ΘΕΛΕΙΣ να διασκεδάσεις, να ξεφύγεις για λίγο από τη ρουτίνα. Κυνήγησε κι άσε να σε κυνηγήσουν.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5