Visual Browsing
Υδροχόε...
ΤΕΥΧΟΣ 287
STARDUST

Υδροχόε...

...Η αχίλλειος πτέρνα στις κατ’ εποχάς σχέσεις σου είναι η αυτόματη εμπιστοσύνη που δείχνεις στους άλλους.

...Η αχίλλειος πτέρνα στις κατ’ εποχάς σχέσεις σου είναι η αυτόματη εμπιστοσύνη που δείχνεις στους άλλους. Χρειάζεται να μάθεις ότι κάθε λαμπερή –one man/woman show– προσωπικότητα δεν οδηγεί σίγουρα στην ισορροπία, αλλά μπορεί να γίνει μια θλιβερή ιστορία παραπλάνησης και απώλειας.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ενώ ο Κρόνος στον Ζυγό στην αρχή σού ψιθυρίζει σταθερά ότι το δύσκολο δεν είναι να κατακτήσεις, αλλά να δεσμευτείς αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της σχέσης και να δεις πιο σοβαρά από ποτέ την κοινή ζωή σου με κάποιον Άλλο, ο Άρης στον 5ο σου οίκο με τη μορφή μιας ωραίας άγνωστης, ή ενός γοητευτικού ξένου, σε ξεμυαλίζει και η λογική πετιέται από το παράθυρο. Τότε ο Κρόνος σταματάει να σου ψιθυρίζει και αρχίζει να ουρλιάζει: «Αφού ΕΓΩ σου λέω ότι τώρα ΔΕΝ έχει σημασία η φλόγα του έρωτα, η περιπέτεια και το πάθος. Σημασία έχει η ανάγκη σου να παραμείνεις σε μια σχέση μέχρι το τέλος, χωρίς να αποδράς από αυτήν μόλις κάτι δεν πηγαίνει όπως το είχες φανταστεί». Έτσι, σχέσεις που ξεκίνησαν ευοίωνα διαλύονται, έρωτες που φαινόντουσαν υπέροχοι στην αρχή καταλήγουν ανιαροί, πρόσωπα που ερωτεύτηκες αποδεικνύονται άνθρακες. Όσο κι αν σε δυσαρεστεί θα πρέπει να κατανοήσεις ότι εκτός από παρόρμηση κι ενθουσιασμό ο έρωτας πρέπει να διαθέτει και ψυχρή λογική και την απαραίτητη αποστασιοποίηση, ώστε να συνειδητοποιείς γρήγορα αν ο Άλλος σού ταιριάζει ή όχι.

Υ.Γ. Τρέξε τώρα και στην επαγγελματική φωτιά που μαίνεται. 

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας | 1-7.6.2020
Τα ζώδια της εβδομάδας | 1-7.6.2020

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Παρόλο που μπορεί να αισθάνεσαι «περίεργα» –αυτό κι αν είναι υπονοούμενο–, εδώ και καιρό ο δημόσιος εαυτός σου είναι ενεργός και δυναμικός. Δεν έχει σημασία με τι εσωτερικά προβλήματα παλεύεις, αλλά όταν είσαι πάνω στη σκηνή και ερμηνεύεις το γοητευτικό Ταύρο που όλοι αγαπάμε αντιλαμβάνεσαι ότι οι αιτίες του άγχους σου βρίσκονται κυρίως μέσα στο κεφάλι σου. Να κι ένα tip: Η μια φωνή στον εσωτερικό διάλογο που κάνεις ανήκει στον επιβλητικό, αυστηρό, μονοσήμαντο Πατέρα που σου κουνάει με δυσαρέσκεια το δάχτυλο κάθε φορά που επιλέγεις να είσαι αποκλειστικά ο εαυτός σου και οι πράξεις σου. Όμως, τελευταία, αρχίζεις να φιλοσοφείς περισσότερο τα πράγματα και καταλαβαίνεις πόσο μάταιο είναι να αφήνεις μια φωνή να επεμβαίνει στη  ζωή σου.

Υ.Γ. Αυτή την περίοδο φαίνεσαι, είσαι ορατός, ενδιαφέρεις τον έξω κόσμο. Αν θέλεις να ζητήσεις, να δείξεις ή να προσφέρεις κάτι, κάνε το…

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας | 25-31.5.2020
Τα ζώδια της εβδομάδας | 25-31.5.2020

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Τς τς τς… Πόσο κινητικός είσαι! Είτε ταξιδεύεις είτε τρέχεις από ραντεβού σε ραντεβού είτε ξαφνικά σε έχει πιάσει η επιθυμία να δεις όλους όσους δεν έχεις δει εδώ και μήνες είτε αναζητώντας μια καινούργια ζωή, η ουσία είναι ότι θέλεις να κάνεις πράγματα που δεν έχεις κάνει πριν ή μάλλον προσπαθείς να κάνεις πράγματα που δεν θα σε κάνουν να βαριέσαι – ή τουλάχιστον σκέφτεσαι να κάνεις πράγματα που δεν θα σου δημιουργούν θλίψη, πλήξη και ανία… Κάποιοι πιθανόν να πουν ότι ξαναγυρίζεις στα παλιά σου κόλπα που συνοψίζονται στο να αποφεύγεις τη δέσμευση, να αποφεύγεις τις ευθύνες και να αντιστέκεσαι στη δημιουργία μιας ενήλικης ταυτότητας. Σε ώρες σαν κι αυτή, η αστρολογία μπορεί να είναι χρήσιμη. Πες στους επικριτές σου ότι με ανάδρομο τον Άρη στον Λέοντα και τον Δία στους Ιχθύς δεν μπορείς να μείνεις κάπου για πολύ. Έλα όμως που ο Πλούτωνας (κυρίως αν έχεις ωροσκόπο Διδύμους) θέλει να ωριμάσεις μέσα από μια σχέση και να σφυρηλατηθείς μέσα από επαγγελματικές (δημιουργικές ή ακόμα και οικονομικές) δεσμεύσεις…

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης στο ζώδιό σου αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ασχοληθείς με ό,τι λατρεύεις περισσότερο: με το Παρελθόν. Με ένα παρελθόν που ακόμα και απαίσιο τη στιγμή που βιωνόταν, εξιδανικεύεται και καταχωρίζεται στη συνείδηση ως μοναδικό και αξεπέραστο. Έτσι η νοσταλγία για τις παλιές καλές μέρες –που τις περισσότερες φορές υπήρξαν εκκωφαντικά επώδυνες– κυριαρχεί αυτή την εποχή. Η επιλεκτική μνήμη για τους Καρκίνους αποτελεί ευχή και κατάρα. Ευλογία γιατί τα τραύματα μετά από λίγο δεν μοιάζουν πληγές και κατάρα γιατί είναι έτοιμοι να επαναλάβουν στις σχέσεις τους ή στις επαγγελματικές επιλογές τους τα ίδια λάθη. Με λίγα λόγια, η απάντηση βρίσκεται στον Βόρειο Δεσμό που βρίσκεται στον Αιγόκερω: δεν μπορείς να τραβάς τα μαλλιά σου σαν κορυφαίος/α σε χορό τραγωδίας για ένα παρελθόν που δεν μπορείς να αλλάξεις, αλλά να δημιουργήσεις το καινούργιο σου παρόν. Μόνο οι δεινόσαυροι δεν άλλαξαν, γι’ αυτό και εξαφανίστηκαν.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όταν ένας ευεργετικός πλανήτης διασχίζει τον 7ο ηλιακό σου οίκο υπάρχουν επιλογές και όταν υπάρχουν επιλογές υπάρχει αναζωογόνηση και ενθουσιασμός. Υποστηρικτές εμφανίζονται από τη μέση του πουθενά για να γεμίσουν τα κενά των φαντασιώσεών σου κι αν τυχαίνει να κυνηγάς μια θέση αισθάνεσαι ότι μπορεί να την κατακτήσεις. Μια τέτοια προοπτική μπορεί να κινητοποιήσει, ή μάλλον να ξεκουνήσει, οποιονδήποτε Λέοντα του οποίου η ερωτική ζωή έχει  κρεμάσει τελευταία ή δεν υπάρχει καθόλου. Υπάρχει βεβαίως πάντα ο ανάδρομος Άρης στο ζώδιό σου, που λέει ότι όσες δυνατότητες κι αν εμφανιστούν στον ορίζοντα υπάρχουν σε εκκρεμότητα μεγάλα θέματα να επιλύσεις, όπως επιθετικότητα προς τον Άλλο και του Άλλου προς τα εσένα, επαγγελματικές καθυστερήσεις και σπαζοκεφαλιές, ζητήματα εξουσίας και τέλος αποφάσεις που πρέπει να πάρεις κι όλο αναβάλλεις.  

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Να μιλήσουμε, να μιλήσουμε… Μμμμ… Για σεξουαλική ενέργεια και σεξουαλικότητα. Μερικοί επιμένουν ότι το σεξ είναι σεξ και ότι είναι ανόητο, αν όχι αδύνατον να το μετουσιώσεις σε δημιουργική έκφραση ή να το μετουσιώσεις σε κινητήριο δύναμη για τη δουλειά σου. Δεν μπορείς να ξεμπερδέψεις μαζί του πετώντας με ιερή έκσταση μπογιές πάνω σε ένα ζωγραφικό καμβά ούτε δουλεύοντας μέρα νύχτα για να φέρεις εις πέρας ένα εργασιακό πρότζεκτ. Με την Αφροδίτη στον 8ο ηλιακό σου οίκο και τον Άρη ανάδρομο στον Λέοντα, εάν βρίσκεσαι σε μία σχέση που η έντασή της συναγωνίζεται εκείνη του Κινγκ Κονγκ και της Τζέσικα Λαγκ (ή της Ναόμι Γουότς) τότε απόφυγε το τραπέζι της κουζίνας, αν δεν έχει γερά πόδια.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου  - 23 Οκτωβρίου)

Υπολογίζοντας τη συντονισμένη συμπαντική πολιορκία που δέχεσαι από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου χάρτη και το γεγονός ότι στον τομέα που συμβολίζει τη χαρά και τον έρωτα υπάρχουν ο Χείρωνας των Τραυμάτων και ο θεός των ψευδαισθήσεων Ποσειδώνας ε, τότε μπορούμε να πούμε ότι κάθε φορά που σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι σου σιγοτραγουδώντας, καταφέρνεις ένδοξη νίκη επί της σκοτεινής δύσκολης πλευράς της ζωής. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο αποτελεί για σένα πάντα ένα καλό νέο, αφού κατασιγάζει τα εσωτερικά άγχη σου και σου υπενθυμίζει ότι δίπλα στο τραύμα υπάρχει το φως και δίπλα στην πληγή η ίαση. Ίσως επιπλέον καταφέρει να σου ηρεμήσει τους φόβους σου ότι δεν υπάρχει καλύτερο αύριο και να σε παρασύρει κάπου μακριά που η καθημερινότητα δεν είναι πιεστική και δεν έχει καμία σημασία – στη δημιουργία ή τον έρωτα, δηλαδή. Κι αν αισθανθείς ότι μέχρι εδώ ήταν κι ακούσεις την ψυχή σου να κάνει κρακ, σκέψου ότι αρχίζεις να γίνεσαι Μοναδικός κι ότι αρχίζεις πια ν’ ανακαλύπτεις τη δική σου προσωπική Αλήθεια.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου -  21 Νοεμβρίου)

Μόνο οι πολύ κοντινοί σου μπορούν να μαντέψουν το μυστικό σου. Είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα, διαθέτεις ένα τέτοιο δυναμικό τσαμπουκά που δεν αφήνει κανένα να αντιληφθεί ότι περνάς μια σκοτεινή περίοδο γεμάτη σύγχυση, αμφιβολίες και άγχη που φτάνουν τα όρια του υπαρξιακού angst. Με τον Κρόνο στο 12ο ηλιακό σου οίκο, ακόμα και μια μέρα στην εξοχή δεν είναι μια μέρα στην εξοχή: όπου κι αν πηγαίνεις η επιδίωξή σου είναι να μη βάλεις τις φωνές. Ευτυχώς, τουλάχιστον, που η Αφροδίτη είναι στον Υδροχόο και ο Δίας στους Ιχθύς. Τουλάχιστον το σπίτι φαίνεται να είναι ασπίδα προστασίας και οι φαν σου σού δίνουν την ψευδαίσθηση ότι εσύ συνεχίζεις να οδηγείς ακόμα τη ζωή σου. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Κι ενώ η ερωτική, συντροφική ζωή δεν φαίνεται να δέχεται ούτε καλές ούτε κακές επιρροές, αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι ότι αν οι παραδοσιακοί τρόποι σκέψης και οι πρακτικές σου έχουν αποτύχει να δώσουν λύση σε κάποιες δυσλειτουργίες που διαπιστώνεις στον τομέα είτε της δουλειάς είτε των σχέσεων, τώρα  πρέπει να επέμβεις και να δώσεις λύσεις. Για να συνεχίσεις να συμπορεύεσαι με την εποχή, πρέπει να εκσυγχρονίσεις τις δημιουργικές σου ικανότητες, να ανανεωθείς εργασιακά και να μείνεις όσο το δυνατόν πιο επικεντρωμένος/η με αυτό που απασχολείσαι. Όσο για την Αφροδίτη στον Υδροχόο, μπορείς να τρέχεις προς δέκα διαφορετικές κατευθύνσεις για να μη σου ξεφύγει τίποτα, μπορείς να έχεις δέκα προσκλήσεις από δέκα διαφορετικούς ανθρώπους ή να αναζητάς την παρέα ευχάριστων ανθρώπων για να περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Ναι, ένα κομμάτι του εαυτού σου έχει κέφια, θέλει να κοινωνικοποιηθεί και βρίσκει την εξωστρέφεια διασκεδαστική. Enjoy.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η ενοχλητική ανάδρομη πορεία στο 10ο οίκο σου δείχνει ότι όσοι προσπαθούσαν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά ή όσοι σε υποστήριζαν μέχρι τώρα το κάνουν όλο και πιο δύσκολα, έως αδυνατούν πλέον να το κάνουν. Το δυσάρεστο είναι ότι υπάρχουν και τριγμοί μέσα στην οικογένεια που απειλούν να γίνουν σεισμός. Φυσικά δεν είναι του στιλ σου να λες στους άλλους τι να κάνουν ή να τους νουθετείς ή να ανοίγεις διάλογο για καυτά θέματα που περιέχουν εμπιστοσύνη, εγκατάλειψη, φόβους… Ο Δίας στον ηλιακό τρίτο οίκο σου σε βοηθάει να κοινωνικοποιηθείς, ενώ με τον Άρη στον Λέοντα η ζωή σου μοιάζει λιγότερο με σαπουνόπερα και περισσότερο με θρίλερ – ένα θρίλερ που το τέλος του δεν έχει ακόμα γραφεί.

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η Αφροδίτη ως τονωτική ένεση είναι ευπρόσδεκτη φυσικά, οπότε μην αφήσεις κανέναν και τίποτα να σου χαλάσουν την ευχαρίστηση που αισθάνεσαι. Όταν η ζωή σού χαμογελάει –σπάνια, είναι η αλήθεια– δείχνει μειωμένη αντίληψη να μην της το επιστρέφεις. Ελπίζοντας ότι η ενασχόλησή σου με το παρελθόν σε οδηγεί σε συμπεράσματα και αποφάσεις για τη συνέχεια της ζωής σου, τώρα μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα καλοπέρασης συνεπικουρούμενος και από τον Δία στους Ιχθύς. Η μείωση της εργασιακής έντασης είναι αναμενόμενη – ίσως και κάποιες θετικές εξελίξεις. Όπως και η δυνατότητα καινούργιων φίλων έξω από τον κύκλο των γνωριμιών σου. Η πίστη σου στον έρωτα και στον εαυτό σου ανανεώνονται. Μπορείς να κάνεις όνειρα, να διεκδικήσεις, να διαφημίσεις τον εαυτό σου. Κι αν φοβάσαι ότι ριψοκινδυνεύεις κι εκτίθεσαι αποκαλύπτοντας  στον κόσμο ποιος είσαι και ποιες είναι οι επιθυμίες σου, θυμήσου ότι είναι συγκλονιστική εμπειρία να ριψοκινδυνεύεις γλιστρώντας από την κορυφή του Έβερεστ και πέφτοντας να ανακαλύπτεις ότι πετάς με παραπέντε.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Αμάν πια. Φύγε, ανάδρομε Άρη, από τον Λέοντα, άφησέ με να αναπνεύσω. Μη με κάνεις κάθε φορά που σχολάω να νιώθω ότι απέδρασα από το Αλκατράζ και ότι την επόμενη μέρα θα αναγκαστώ να  γυρίσω σε αυτό με μια μπάλα στο πόδι. Μάλιστα. Ένα αντίδοτο είναι η Αφροδίτη στον Υδροχόο, που τουλάχιστον μαλακώνει τις εργασιακές αντιξοότητες, και φυσικά η διέλευση του Δία στο ζώδιό σου, που προσφέρει μια κατάσταση χάρης, ηρεμίας και την πίστη ότι η ζωή θα γίνει καλύτερη, θα ανθίσει, θα καρποφορήσει, θα φέρει ευκαιρίες και νέες προοπτικές. Αντιλαμβάνεσαι ότι όλα αυτά τα ανεκτίμητα δώρα σε βοηθάνε να κρατήσεις μακριά τα γκόμπλινς του αυτοοίκτου και του άγχους, εάν αποφασίσεις ν’ αντέξεις την ευχαρίστηση χωρίς να μπαίνεις ανά πέντε λεπτά στην παράνοια ότι κάθε καλό που σου συμβαίνει θα το πληρώσεις ακριβά. 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 [email protected]

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5