Visual Browsing
Stardust 541
ΤΕΥΧΟΣ 541
STARDUST

Stardust 541

Ζυγέ, βρίσκεσαι σε ένα μεσοδιάστημα – προετοιμάζεσαι για την είσοδο στη σκηνή. Εξοικονόμηση δυνάμεων, δουλειά, αυτοσυγκράτηση

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μπορεί να πολεμάς για την επαγγελματική σου επιβίωση, να πολεμάς στο μέτωπο των σχέσεων ή να προσπαθείς να βρεις το δρόμο σου σε ναρκοθετημένες ζώνες – παντού πόλεμος: με την αδίστακτη εξουσία που προσπαθεί να επιβληθεί μέσα από κυβερνήσεις, τράπεζες και καρτέλ ή με τον κάθε σημαντικό άλλο της προσωπικής σου ζωής που προσπαθεί να σε ελέγξει για να αισθανθεί ασφάλεια. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι σε αφορούν και κατά εποχές πάρα πολύ, αφού πρωταγωνιστείς σε κάποιον από αυτούς. Αυτή την εποχή όμως χρειάζεται να δουλέψεις σαν εργάτης στα επαγγελματικά σου και να σχετιστείς σαν «υπηρέτης» στις προσωπικές σου σχέσεις. Όποιος και να είσαι –πλούσιος ή φτωχός, ελεύθερος επαγγελματίας, νοικοκυρά, καλλιτέχνης ή μπάρμαν– πρέπει να δουλέψεις χωρίς μεγαλεπίβολες ιδέες και υψηλές προσδοκίες. Σημασία έχει η εργατικότητα, η παραγωγικότητα, η δρομολόγηση εργασιακών αλλαγών που θα σε ισχυροποιήσουν. Ο επαγγελματισμός σου παρακολουθείται και αξιολογείται και οι σχέσεις που έχουν βαλτώσει χρειάζονται τη δική σου επέμβαση για να ξεκολλήσουν – και από τις 9/10 που ο Ερμής γυρίζει σε ευθεία πορεία θα ξεκολλήσουν.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Δεν ανήκεις σε αυτούς που παίρνουν εύκολα διαζύγιο – στην πραγματικότητα δεν ξεκουνιέσαι εύκολα από μια σχέση ακόμα κι αν έχει πάψει να σε ικανοποιεί εδώ και χρόνια. Από την άλλη είναι βάρος να χρειάζεται να αποδεικνύεις συνεχώς την αφοσίωσή σου στις διαπροσωπικές σχέσεις και κυρίως μετά τα τελευταία δύο, τρία χρόνια που οι σχέσεις σου δοκιμάστηκαν και σε πολλές περιπτώσεις Ταύρων έσπασαν. Όμως, όσο βαρύ είναι να υπερασπίζεσαι τις σχέσεις στη σημερινή εποχή του υστερικού ατομικισμού, άλλο τόσο είναι και συναισθηματικά ψυχοφθόρο να παριστάνεις αυτόν/ή που δεν έχει ανάγκες και επιθυμίες. Αυτές λοιπόν οι επιθυμίες αναμοχλεύονται τώρα –η καρδιά και το σώμα θέλουν– κι εσύ προκαλείσαι, αν είσαι μόνος/η, να ξαναπέσεις στα βαθιά νερά του έρωτα με το κεφάλι και χωρίς σωσίβιο. Όχι, όχι… Η μαγεία δεν χάθηκε άλλο αν δεν είσαι πια τόσο αθώος που να αναρωτιέσαι αν πάθος και παθολογία έχουν κοινή ρίζα.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 10.04.2020
Τα Ζώδια της Παρασκευής 10.04.2020

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Είναι ώρες που αισθάνεσαι ότι η ψυχολογική πίεση που νιώθεις φτάνει στα όρια του συναγερμού – εξαιτίας της οικογένειας; Της επαγγελματικής κατάστασης; Ή της απογοήτευσής σου από ανθρώπους (ή από έναν/μία ειδικά), που πίστεψες ότι ερχόντουσαν με δώρα τα οποία αποδείχθηκαν όμως στο δρόμο άνθρακες. Επιτέλους, τι θέλουν όλοι από σένα; Γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίζεις κάθε τόσο αντιπαραθέσεις μέσα στην οικογένεια, συγκρούσεις με αυτόν/ή που αγαπάς ή άπληστα αφεντικά; Πόση καλή διάθεση να στύψεις και πόσο ακόμα να κάνεις τον αδιάφορο κάνοντας αστεία, όταν αισθάνεσαι ότι έχεις μια αόρατη μπάλα στο πόδι που δεν σου επιτρέπει να προχωράς όπως θέλεις. Κι εκεί που νιώθεις ότι το πράγμα δεν πάει άλλο μια καλή είδηση, μια επαγγελματική ευκαιρία, μια εργασιακή προοπτική, ένας έρωτας, μια σημαντική συνάντηση, μια ξαφνική μεταστροφή αυτού/αυτής που είστε μαζί επί τα βελτίω σού δημιουργούν εκ νέου αισιοδοξία ότι όλα ξαναρχίζουν, έχεις παρόν και μέλλον, σε αγαπάνε. Κούνια η ζωή – πέρα δώθε.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Πέμπτης 09.04.2020
Τα Ζώδια της Πέμπτης 09.04.2020

Με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό σε κομβικά σημεία του χάρτη σου υπάρχουν πολλοί Καρκίνοι, κάθε τόσο και καινούργιοι, που τραβάνε των παθών τους τον τάραχο και μέσα από βάσανα, αντιξοότητες, ταλαιπωρίες και οδύνη ενηλικιώνονται (σε όποια ηλικία κι αν είναι) με το δύσκολο τρόπο. Αν έχεις αφήσει κάποιον άλλο να κάθεται στη θέση του οδηγού στο δικό σου αυτοκίνητο, στη ζωή σου δηλαδή, να ξέρεις ότι βρίσκεσαι στο έλεός του εξαρτημένος από τις ικανότητές που έχει ή δεν έχει, από τις δικές του ιδέες, τα δικά του πιστεύω, τη δική του οπτική γωνία. Με έντονη κινητικότητα στην Παρθένο φαίνεται ότι αναδύεται λίγο λίγο, ή ξαφνικά, η δική σου ταυτότητα: αυτός/ή είμαι και σε όποιον αρέσω. Θέλεις να κάνεις τα δικά σου ταξίδια, να έχεις τις δικές σου πεποιθήσεις, τη δική σου γνώμη που μετράει. Θέλεις καινούργιους ανθρώπους, θέλεις να ανοιχτείς στον κόσμο, να μάθεις, να σπουδάσεις, να επικοινωνήσεις, να μετακινηθείς. Θέλεις να καθίσεις στη θέση του οδηγού και να πεις δυνατά Εγώ θέλω να πάω… Θέλω να ακουστώ… Αυτές είναι οι απόψεις μου…


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η συγγραφέας Έντιθ Γουόρτον είχε πει για το χρήμα: «Ο μόνος τρόπος να μη σκέφτεσαι τα χρήματα είναι να έχεις πάρα πολλά». Μάλιστα. Χρήμα, λοιπόν, το θέμα της περιόδου. Το χρήμα ως βαρόμετρο της μοντέρνας αυτοπεποίθησής, το έχεις - είσαι, δεν το έχεις - δεν είσαι. Το χρήμα ως συναισθηματικό υποκατάστατο. Το χρήμα ως ασφάλεια. Εκεί που σκέφτεσαι ότι θέλεις να μπεις σε ένα μαγαζί και να το σηκώσεις όλο, ξαφνικά βλέπεις κάτω από την πόρτα σου τους λογαριασμούς και απότομα ξενερώνεις. Εκεί που ανοιγοκλείνεις ντουλάπες και συρτάρια για να ανακαλύψεις τι μπορείς να φορέσεις ακόμα χωρίς να μοιάζεις με «επίκαιρα» περασμένης δεκαετίας, κάτι γίνεται και οικονομικά σώζεσαι – δανεικά επιστρέφονται, ένα χρηματικό δώρο κάνει την εμφάνισή του, κάτι αναδρομικά επιτέλους έρχονται στα χέρια σου. Για να μην το κουράζουμε περαιτέρω: Αυτό το διάστημα η ενασχόλησή σου πρέπει να είναι και θα είναι αποκλειστικά η οικονομική σου ασφάλεια.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μερικές φορές μάς είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μπορούμε να προσελκύσουμε την προσοχή, να είμαστε πραγματικά ορατοί από τους άλλους, να αγαπηθούμε για αυτό που είμαστε πραγματικά ή να αναγνωριστούμε για τα ταλέντα μας. Το «μερικές φορές» στην περίπτωσή σου μπορεί να γίνει συχνά. Σου είναι περισσότερο δύσκολο αν είσαι γεννημένος/η στο πρώτο δεκαήμερο με τον Ποσειδώνα να διαλύει ψευδαισθήσεις και όνειρα, αλλά και με τον Κρόνο τώρα πια να σε γειώνει ακόμα περισσότερο. Κι όμως, με τον Δία στο ζώδιό σου, τον Άρη και τώρα την Αφροδίτη είναι σαν να αναδύεσαι σε μια καινούργια πραγματικότητα. Σαν να ξυπνάς από λήθαργο. Είσαι παρών. Και, ναι, είσαι αισιόδοξος/η ακόμα κι αν τίποτα αυτή τη στιγμή δεν συνηγορεί σε κάτι τέτοιο. Είναι η πίστη ότι όλα θα πάνε καλά που σε κινητοποιεί πια. Η δημόσια εικόνα σου, η ένταση των διαπροσωπικών σχέσεων και η επαγγελματική κινητικότητα εξαφανίζουν αμφιβολίες και φόβους. Ακολούθησε την καρδιά σου. Η ζωή σου μπαίνει στη γρήγορη λωρίδα.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Κάπως, είσαι κάπως… Αυτό το «κάπως» περιέχει ανησυχία, ανασφάλεια, μερικές σκοτεινές σκέψεις για το μέλλον, μια αίσθηση ότι κάτι λείπει στη συναισθηματική ζωή σου, ακόμα κι αν υπάρχει κάποιος δίπλα σου και έχεις την επιθυμία να πέσεις να κοιμηθείς και την επομένη μέρα να είναι όλα ροζ. Το καλό νέο είναι ότι ο Ερμής σε ορθή πορεία πια (από τις 9/10) επιταχύνει την καθημερινότητα, ενεργοποιεί την επαγγελματική σου ζωή καθώς και τη διάθεση να βρίσκεσαι περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς. Τουλάχιστον μπορείς να παριστάνεις με περισσότερη άνεση τον χαριτωμένο ή τη χαριτωμένη, οι ώρες της κοινωνικότητας σε κάνουν να ξεχνάς μερικές ενοχλητικές σκέψεις και μπορείς να συζητήσεις με μεγαλύτερη άνεση προβλήματα που πιθανόν ανέκυψαν στη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή. Με λίγα λόγια, ενώ υπάρχουν μέρες θολές και ρευστές που αναρωτιέσαι αν βαδίζεις στο σωστό δρόμο με τους κατάλληλους για σένα ανθρώπους, πολλαπλασιάζονται οι στιγμές που μπορείς να εμπιστευτείς ότι το κύμα θα σε βγάλει στη σωστή ακρογιαλιά.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Οι πλανήτες στην Παρθένο δεν σε επηρεάζουν άμεσα αλλά είναι ευνοϊκοί στους στόχους σου, στην κοινωνικοποίησή σου, στις συναναστροφές σου, στις ερωτικές σου ιστορίες, στα μελλοντικά σου σχέδια. Τυχόν εργασιακές δυσλειτουργίες, κάποιες αναποδιές στην καθημερινότητα, προσωπικά άγχη και φόβοι που πήραν κεφάλι την εποχή της ανάδρομης κίνησης του Ερμή ή προβλήματα άλλων που σου φορτώθηκαν παρά τη θέλησή σου μειώνονται σε κανονικά επίπεδα με την ορθή πορεία του Ερμή στον Ζυγό από 9/10. Από εδώ και πέρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κοινούς στόχους, την κοινή πορεία, τα κοινά όνειρα –θέλεις να μοιραστείς το παρόν και το μέλλον σου, ακόμα και τη διασκέδαση– με φίλους, συνεργάτες, αυτόν ή αυτή που σε ενδιαφέρει συναισθηματικά, με ανθρώπους που μπορείς να δημιουργήσεις ένα κοινό σκοπό. Είναι η εποχή του εμείς, όχι του εγώ.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Έχεις τον Κρόνο στο ζώδιό σου αλλά και τον κυβερνήτη σου Δία σε ένα σημαντικότατο σημείο του χάρτη σου. Πολύ απλοϊκά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Δίας ανοίγει δρόμους και ο Κρόνος τούς ασφαλτοστρώνει. Ο Δίας δημιουργεί ευκαιρίες, ο Κρόνος τις κάνει πράξη. Ο Δίας ανοίγει το μυαλό, ο Κρόνος θυμίζει την κοινή λογική. Ο Δίας δημιουργεί αισιοδοξία, ο Κρόνος τη συγκρατεί. Ο Δίας καλπάζει στο μέλλον, ο Κρόνος υλοποιεί. Άρα με πλανήτες στην Παρθένο η προσοχή σου στρέφεται στον αγώνα που δίνεις για την επαγγελματική επιτυχία, για το κοινωνικό σου στάτους, όπως και στην επιθυμία σου να διακριθείς στον κοινωνικό περίγυρο και περιέχει την αγωνία σου να σταθεροποιήσεις/ βελτιώσεις/ κυνηγήσεις τον τρόπο ζωής που έχεις επιλέξει. Μερικοί άσπονδοι φίλοι μάλιστα διαδίδουν ότι είναι τέτοιος ο φόβος σου μήπως δεν τα καταφέρεις που δουλεύεις υπερεντατικά. Εντάξει, είσαι πιο δυνατός/ή από ατσαλόβεργα αλλά μην το παρακάνεις. Άσ’ τον/τη να σου φέρει το πρωινό στο κρεβάτι.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Επιθυμείς διακαώς να κάνεις την επαγγελματική σου παρουσία αισθητή – ει δυνατόν να κάνεις κάτι που θα έχει την κοινωνική αναγνώριση, που θα σε καταχωρήσει στη λίστα των σημαντικών. Θέλεις να αφήσεις το αποτύπωμά σου κάνοντας κάτι μοναδικό, αυθεντικό και αξιοθαύμαστο – να το ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις το δρόμο προς την κορυφή όσο χρόνο κι αν πάρει. Αλήθεια ποια είναι η αποστολή σου; Τι θέλεις να κάνεις; Ναι, πολλοί Αιγόκεροι θα μπορούσαν να αφήσουν τα πάντα για να γίνουν new age ταξιδιώτες. Να πάνε στο Θιβέτ ή το Άγιο Όρος για να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι. Για να αναζητήσουν το νόημα της ζωής. Σε δεύτερη σκέψη βέβαια ένας Αιγόκερως θα προτιμήσει ίσως να κάνει κάτι περισσότερο πρακτικό: να σπουδάσει, να επεκτείνει τις γνώσεις του, να αλλάξει γειτονιά, πόλη ή και χώρα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εξέλιξης, να μάθει ξένες γλώσσες, να κάνει μπίζνες με το εξωτερικό, να ξεκινήσει μια δική του επιχείρηση ή να κάνει χρήσιμες γνωριμίες με σημαντικούς ανθρώπους. Σε κάποιες περιπτώσεις (από αυτό τον Σεπτέμβριο μέχρι τον επόμενο) κάποιοι Αιγόκεροι θα ερωτευθούν πιθανόν κάποιον/α διαφορετικής κουλτούρας, γλώσσας, χώρας.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Παρόλο που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να συνειδητοποιείς με τον Άρη στην Παρθένο ότι η οικονομική σου ευημερία και ασφάλεια βρίσκεται στα χέρια των άλλων ή αγχώνεσαι από το μέγεθος των χρεών, των λογαριασμών και των δανείων ενώ σε κυνηγάνε η τράπεζα και οι κάρτες, να θυμάσαι ότι με τον Δία και την Αφροδίτη επίσης στην Παρθένο υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους μετράς επαγγελματικά, υπάρχουν άλλοι που ποντάρουν στα ταλέντα σου και τις ικανότητές σου και ποντάρουν επαγγελματικά σε σένα είτε πλησιάζοντάς σε για να συνεργαστείτε είτε να συνεταιριστείτε, κι ότι έχεις σχεδόν ένα χρόνο για να αποφασίσεις και να αναλάβεις αν θέλεις ένα προσωπικό σου εγχείρημα. Όλα τα προηγούμενα έχουν στο κουκούτσι τους οικονομικές ευκαιρίες κι αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πουληθείς ακριβά ή να εκτιμηθείς αρκούντως. Μη σε ξενίζει ο όρος «πουληθείς». Σημαίνει ότι κάποιος πουλάει κάτι που θέλει να αγοράσει κάποιος άλλος. Το ερώτημα είναι: Έχεις κάτι να πουλήσεις που αξίζει;

Υ.Γ. Οι σχέσεις σου μπορούν να γίνουν καυτές σαν κόκκινες πιπεριές.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Όταν αισθάνεσαι εκτός ελέγχου ή ότι δεν μπορείς να συμμαζέψεις τη ζωή σου, πιστεύεις ότι χρειάζεσαι κάποιον «εκπαιδευτή» ή ένα σωτήρα για να σε αναλάβει. Αυτό σημαίνει ότι δένεσαι συναισθηματικά και έλκεις ανθρώπους που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα (ανάμεσά τους κι εσένα) θεωρώντας έτσι ότι θα σταθεροποιηθεί η ζωή σου μέσα σε μια σχέση χωρίς σκαμπανεβάσματα. Κι όμως αυτός/ή που παραδίδεις τη ζωή σου αποδεικνύεται τις περισσότερες φορές ότι είναι περισσότερο ανισόρροπος, παρορμητικός και ασταθής από ό,τι φανταζόσουν. Γιατί όλα αυτά; Γιατί με πλανήτες δύσκολους αλλά και ευνοϊκούς στον τομέα που περιέχει τις συναισθηματικές, συντροφικές σχέσεις είσαι έτοιμος/η να επαναλάβεις το έργο «σε λατρεύω/ σώσε με/ ω, τι υπέροχες μέρες/ κρίση/ βοήθεια/ απογοήτευση/ ποτέ πια». Οι ευκαιρίες για καινούργιες αφίξεις, για έρωτα και συντροφικότητα αυξάνονται εντυπωσιακά. Αν είσαι μόνος/η και ψάχνεσαι, είναι από τις περιόδους που όλα είναι ανοιχτά. Αν είσαι σε σχέση, μπορείς να της δώσεις καινούργια πνοή ή να εμφανιστούν ρωγμές και κούραση. Καλή τύχη στην αναζήτηση!


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5