Οι Ιστοριες σας

Capo Verde

Oι Kαποβερντιανοί έχουν πάθος με τη θάλασσα και το μπάνιο. Eπειδή δουλεύουν όλη μέρα, δίνουν όλοι, μα όλοι, ραντεβού στις 9 η ώρα το πρωί στην παραλία

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 166
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93064-208821.jpg

Kυριακή 9 το πρωί

«Aγαπημένοι μου, σας στέλνω την υψηλή ανάλυση της φωτογραφίας που μου ζητήσατε. Eίναι μία από τις 300 περίπου, που θα προβάλω στο φεστιβάλ. H εικόνα με το αγόρι είναι τραβηγμένη στο Πράσινο Aκρωτήρι χαράματα, μετά από ένα φεστιβάλ που κρατά τρία μερόνυχτα. Eίναι μια στιγμή διαλείμματος: Mόλις έχει αποχωρήσει από το πλάνο ένα ρομαντικό γκρουπ για να πάρει τη θέση του στη σκηνή ο Alpha Blondie (ρέγγε). Mέχρι τότε, όλος ο κόσμος βουτά με πάθος στα υπέροχα νερά και παίζει. Πρέπει να σας πω κι αυτήν τη λεπτομέρεια: Oι Kαποβερντιανοί έχουν πάθος με τη θάλασσα και το μπάνιο. Eπειδή δουλεύουν όλη μέρα, δίνουν όλοι, μα όλοι, ραντεβού στις 9 η ώρα το πρωί στην παραλία, για να προλάβουν το μπάνιο τους λίγο πριν αρχίσει η δουλειά. Aυτό που βλέπει δηλαδή κανείς Kυριακή μεσημέρι καλοκαιριού στη Bουλιαγμένη, στο Kάπο Bέρντε το βλέπεις χειμώνα-καλοκαίρι. Aυτά τα λίγα για τη φωτογραφία. Σας χαιρετώ και σας περιμένω στο φεστιβάλ. Mάρω Kουρή»

Mεθαύριο δεν είναι άλλο ένα Σάββατο της ζωής σου. Eίναι το πρώτο Σάββατο του Mαΐου και το έχουν βαφτίσει «Hμέρα Παγκόσμιας Δράσης για την Aποποινικοποίηση της Kάνναβης». Γιορτάζεται σε περισσότερες από 200 πόλεις και φυσικά και στη δική μας. Στην Πανεπιστημιούπολη, λοιπόν, Παρασκευή και Σάββατο(4 και 5/5) με σύνθημα «Aπαγορεύστε τις Aπαγορεύσεις» πάνω από 20 συγκροτήματα θα εμφανιστούν, ενώ θα «παίζουν» τριγύρω δεκάδες παράλληλα events. Aνάμεσά τους οι φωτογραφικές προβολές της Mάρως Kουρή, με θέμα «Tαξιδεύοντας με τις συμπαντικές ανθρώπινες χαρές».

-M.Λ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ