Κοσμος

Τέξας: Κατεδαφίζεται το σχολείο μετά το μακελειό με τα 21 θύματα

Το προηγούμενο του Sandy Hook - Η οργή των κατοίκων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακελειό στο Τέξας με 19 παιδιά νεκρά από mass shooting
Μακελειό στο Τέξας με 19 παιδιά νεκρά από mass shooting © EPA

Το σχολείο στο οποίο έγινε το μακελειό στο Τέξας όπου σκοτώθηκαν 19 μαθητές και δύο δασκάλες θα κατεδαφιστεί.

Ο δήμαρχος του Ουβάλντε στο Τέξας, Ντον ΜακΛάφλιν, πρότεινε την κατεδάφιση του σχολείου που έγινε το μακελειό με τα 21 θύματα, σε μια τεταμένη και φορτισμένη συναισθηματικά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για τον πυροβολισμό.

Ωστόσο, δεν είπε πότε θα κατεδαφιστεί το σχολείο. Η δημόσια οργή έχει αυξηθεί μετά το μακελειό του Μαΐου, με την αστυνομία να κατηγορείται ότι περίμενε πάνω από μία ώρα για να αντιμετωπίσει τον δράστη.

«Η κατανόησή μου - και είχα αυτή τη συζήτηση με τον επιθεωρητή - είναι ότι το σχολείο θα κατεδαφιστεί. Δεν μπορείτε ποτέ να ζητήσετε από ένα παιδί να επιστρέψει ή από τον δάσκαλο να επιστρέψει ποτέ σε αυτό το σχολείο», είπε ο κ. ΜακΛάφλιν.

Το Robb Elementary έχει σχεδόν 600 μαθητές στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη τάξη.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε προτείνει να γκρεμιστεί το σχολείο», δήλωσε ο Γερουσιαστής Ρόλαντ Γκουτιέρες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον περασμένο μήνα.

Το Robb Elementary δεν θα είναι το πρώτο σχολείο που θα κατεδαφιστεί μετά από μαζικό πυροβολισμό.

Το Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook στο Newtown του Κονέκτικατ κατεδαφίστηκε αφού πυροβολήθηκαν 20 μαθητές ηλικίας έξι και επτά ετών καθώς και έξι μέλη του προσωπικού το 2012. Ένα νέο σχολείο χτίστηκε στο ίδιο μέρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ