Κοσμος

Ο Μπάιντεν βλέπει τους Αμερικανούς «πραγματικά πολύ στα κάτω τους»

Τι είπε για την ψυχική υγεία των συμπατριωτών του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν © EPA / SHAWN THEW

Ο Τζο Μπάιντεν για την ψυχολογκή κατάσταση των Αμερικανών, τον πληθωρισμό και τα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι Αμερικανοί είναι «πραγματικά πεσμένοι ψυχολογικά», καθώς μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας κορωνοϊού, πλέον οι ΗΠΑ παλεύουν με την εκτίναξη του πληθωρισμού

«Η ανάγκη για ψυχική υγεία στην Αμερική έχει εκτοξευθεί στα ύψη, γιατί οι άνθρωποι βλέπουν τη ζωή τους να έχει αναστατωθεί. Ό,τι υπολόγιζαν ανατρέπεται. Αλλά τα περισσότερα είναι συνέπεια όσων συμβαίνουν. Οι άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά. Και μετά, θα επέστρεφαν στη δουλειά; Τα σχολεία έκλεισαν. Θα ήθελα οι Αμερικανοί να έχουν αυτοπεποίθηση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Associated Press ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Επιπλέον, στη μισάωρη συνέντευξη του Τζο Μπάιντεν στο πρακτορείο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε στο ενδεχόμενο η αμερικανική οικονομία να βυθιστεί σε ύφεση. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι αυτό «δεν ήταν αναπόφευκτο» και χαρακτήρισε περίεργους τους ισχυρισμούς ότι το πακέτο βοήθειας του 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τον κορωνοϊό είχε πυροδοτήσει τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το BBC, ο Τζο Μπάιντεν είχε αρχικά απορρίψει τις προειδοποιήσεις οικονομολόγων ότι οι δαπάνες του θα μπορούσαν να υπερθερμάνουν την οικονομία, προτού επιμείνει όταν έφτασε ο πληθωρισμός ότι θα ήταν «προσωρινός», για να αναγνωρίσει τις τελευταίες ημέρες ότι οι αυξημένες τιμές καταναλωτή θα διατηρηθούν «για λίγο».

Τον περασμένο μήνα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έφτασε στο 8,6% - ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, το AP είπε ότι ο κ. Μπάιντεν έγινε αμυντικός όταν ρωτήθηκε για αυτό το θέμα.

Biden speaks about inflation and the state of the economy

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ