- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Ρωσία ξεκινά ασκήσεις με πυρηνικούς διηπειρωτικούς πυραύλους
Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων των πυρηνικών πυραυλικών στρατευμάτων του.
Η Ρωσία ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις με πυρηνικούς διηπειρωτικούς πυραύλους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και αναμετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Σύμφωνα με το BBC, οι ασκήσεις των λεγόμενων Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων περιλαμβάνουν τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars, οι οποίοι είναι η νέα γενιά πυραύλων που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2007. Η ονομασία Yars είναι ακρωνύμιο του «Yadernaya Raketa Sderzhivaniya», δηλαδή «Πυρηνικός Πύραυλος Αποτροπής».
«Στην περιοχή του Ιβάνοβο, διεξάγονται εντατικές ασκήσεις με τους αυτόνομους εκτοξευτές του κινητού επίγειου πυραυλικού συστήματος Yars του σχηματισμού Teikovsky των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων. Περίπου 1.000 άτομα στρατιωτικού προσωπικού συμμετέχουν στην άσκηση, ενώ εμπλέκονται περισσότερα από 100 οχήματα», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
В Ивановской области военные РВСН отрабатывают боевое патрулирование. В учениях задействованы около 1 тыс. военнослужащих и свыше 100 единиц техники:https://t.co/FFKj0kcRs2
— ТАСС (@tass_agency) June 1, 2022
Видео: Минобороны России/ТАСС pic.twitter.com/BBFM6dpO6M
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον ουκρανικό στρατό προηγμένους εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών και πυρομαχικά που θα του επιτρέψουν να πλήττει «με περισσότερη ακρίβεια στόχους-κλειδιά στα πεδία των μαχών» στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε κείμενό του που δημοσίευσε χθες Τρίτη η εφημερίδα New York Times.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου πρόκειται για HIMARS, αυτοκινούμενους εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών, προσαρμοσμένους σε ελαφριά τεθωρακισμένα.
Τόσο ο ρωσικός όσο και ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιούν ήδη τέτοια όπλα, ωστόσο τα HIMARS θεωρείται πως έχουν μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές και είναι πιο ακριβείς.
Τα συστήματα που θα παραδοθούν στο Κίεβο έχουν ακτίνα δράσης περιορισμένη στα 80 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αμερικανικής προεδρίας. Η Ουάσινγκτον έχει καταστήσει σαφές πως δεν θέλει να δώσει στο Κίεβο όπλα που θα του επέτρεπαν να πλήττει στόχους βαθιά στη ρωσική επικράτεια.
«Δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία και δεν δίνουμε στην Ουκρανία τα μέσα για να προχωρά σε πλήγματα πέραν των συνόρων της», δηλαδή στη Ρωσία, σημείωσε στο άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο Μπάιντεν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.