Κοσμος

Εισβολή στο Καπιτώλιο: O Tραμπ παρακινούσε τους οπαδούς του να...κρεμάσουν τον Πενς

O πρώην αντιπρόεδρος διαφωνούσε με τα έκτροπα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδειξε να… διαφωνεί με το σύνθημα που ακουγόταν και καλούσε σε κρέμασμα του τότε αντιπροέδρου, Μάικ Πενς.
Ο Μάικ Πένς © ΕPA Pool

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να μην είχε κανένα πρόβλημα ώστε ο όχλος την 6η Ιανουαρίου 2021 να λιντσάρει τον Μάικ Πενς.

Σε εκδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο, λίγο πριν από την εισβολή, ο Τραμπ μιλώντας στο πλήθος είπε: «Μάικ Πενς, ελπίζω να υψώσεις το ανάστημά σου για το καλό του συντάγματος και της χώρας μας», ωστόσο ο τότε αντιπρόεδρος δεν ανταποκρίθηκε στο κέλευσμα του πρώην προέδρου γεγονός που τον εξόργισε. 

Μετά τις δηλώσεις του Πενς ότι δεν έχει αρμοδιότητα να απορρίψει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ο Μάικ Πενς δεν είχε το θάρρος να κάνει όσα έπρεπε για να διαφυλάξει το Εθνος και το Σύνταγμα και να επιτρέψει στις Πολιτείες να διορθώσουν τα εσφαλμένα εκλογικά στοιχεία και να μην καταθέσουν τα ψευδή, προϊόντα νοθείας, αποτελέσματα. Οι ΗΠΑ απαιτούν την αλήθεια!»

Ρεπορτάζ των New York Times επικαλείται μαρτυρίες που καταγράφουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδειξε να… διαφωνεί με το σύνθημα που ακουγόταν και καλούσε σε κρέμασμα του τότε αντιπροέδρου, Μάικ Πενς. Εικόνες από την εισβολή στο Καπιτώλιο δείχνουν οπαδό του Τραμπ να διαβάζει το παραπάνω μήνυμα με τηλεβόα στο εξαγριωμένο πλήθος, ενώ ομάδα από αυτούς εισχωρεί στο κτίριο του Κογκρέσου φωνάζοντας το σύνθημα: «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο όχλος την 6η Ιανουαρίου έφτασε επικίνδυνα κοντά στον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ο οποίος φυγαδεύτηκε άρον άρον.

Ο Αντιπρόεδρος παρέμεινε στον χώρο 14 λεπτά αφότου η αστυνομία του Κογκρέσου είχε ειδοποιηθεί για την απόπειρα εισβολής στο Καπιτώλιο, χρόνος αρκετός ώστε οι ταραξίες να προσεγγίσουν τη θέση του, σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και ένα νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Τελικά, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών φυγάδευσαν τον Πενς σε ένα δωμάτιο δίπλα στη Γερουσία ενώ οι ταραξίες πλημμύριζαν το Καπιτώλιο: πολλοί εξ αυτών μάλιστα φωνάζοντας και αποκαλώντας τον Αντιπρόεδρο «προδότη».

Ο Μάικ Πενς και η οικογένειά του είχε μόλις κρυφτεί σε ένα κρησφύγετο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τριών ανθρώπων με γνώση των κινήσεων του Αντιπροέδρου, οι οποίοι μίλησαν στην Washington Post υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ