1821 Digital Gallery

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός χωρίς... χιόνια

Το Φόρουμ του Νταβός
Το Φόρουμ του Νταβός © EPA Pool
Μετά από δυο χρόνια
  • A-
  • A+
0
Το Νταβός ετοιμάζεται για την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ - αυτή τη φορά, χωρίς χιόνια.

Οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα και που συμμετέχουν στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ετοιμάζονται για μια σπάνια εαρινή εκδοχή της εκδήλωσης αυτής στο Νταβός, το ελβετικό θέρετρο σκι που αποτελεί την ευρωπαϊκή πόλη με το μεγαλύτερο υψόμετρο.

Τον Δεκέμβριο, οι διοργανωτές ανέβαλαν τη συνάντηση ηγετών, κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών λίγο πριν από την παραδοσιακή εκδήλωση του Ιανουαρίου, επικαλούμενοι τις δυσκολίες για τη διενέργεια δια ζώσης συναντήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής στην περιοχή ύστερα από δύο χρόνια είναι καλοδεχούμενη εξέλιξη για τους ντόπιους, οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα του 2017, έχουν έσοδα 60 εκατ. δολαρίων κάθε φορά που λαμβάνει χώρα.

«Όλος ο κόσμος εδώ χαίρεται πάρα πολύ που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τώρα επιστρέφει. Είναι ένα ακόμα βήμα προς την ομαλότητα», δήλωσε ο Σάμιουελ Ρόζεναστ, εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου τουρισμού.

Σχετικα
Η κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση - Πώς γύρισαν οι ΗΠΑ 150 χρόνια πίσω
Η κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση - Πώς γύρισαν οι ΗΠΑ 150 χρόνια πίσω

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν ξενοδοχεία και εστιατόρια στο Νταβός.

«Ολόκληρος ο συνεδριακός κλάδος πέθανε», δήλωσε ο Ρόζεναστ, σημειώνοντας ότι το συνεδριακό κέντρο του Νταβός ήταν κλειστό για πάνω από ένα χρόνο.

Τεχνικά συνεργεία ολοκληρώνουν το στήσιμο των εγκαταστάσεων και των δικτύων για την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ που αναμένεται να φθάσει για τη σύνοδο στις 22-26 Μαΐου. Στρατιώτες στήνουν φράκτες ασφαλείας. Η ελβετική κυβέρνηση θα αναπτύξει έως και 5.000 στρατιώτες για να στηρίξει την τοπική αστυνομία. Μαχητικά αεροσκάφη θα κάνουν και πάλι κύκλους για να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Σχετικα
Πώς το «Βορειομακεδόνες» του Μακρόν προκάλεσε επεισόδιo με τα Σκόπια
Πώς το «Βορειομακεδόνες» του Μακρόν προκάλεσε επεισόδιo με τα Σκόπια

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δηλώνει ότι η σύνοδος θα συγκεντρώσει πάνω από 2.000 ηγέτες και ειδικούς από όλο τον κόσμο, με τον αριθμό τους να είναι λίγο μικρότερος σε σχέση με συνόδους του παρελθόντος. Από τη Ρωσία δεν έχει προσκληθεί κανένα κυβερνητικός αξιωματούχος ή επιχειρηματικό στέλεχος, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας.

Τα θέματα της ατζέντας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ανάκαμψη από την πανδημία, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το μέλλον για εργασία και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Η Σβέα Μέγιερ, που είναι υπεύθυνη του καφέ Kaffee Klatsch και εξυπηρετεί πελάτες στη σύνοδο του Φόρουμ, ανυπομονεί για την εκδήλωση του Μαΐου, που τυπικά είναι μια ήσυχη περίοδος καθώς έχει τελειώσει η περίοδος του σκι και πλησιάζει η έναρξη της θερινής σεζόν.

«Είναι μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για εμάς και χαιρόμαστε που θα δούμε πολλούς από τους πελάτες από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που δεν έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε. «Είναι καλύτερα να έχουμε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τώρα την άνοιξη αντί να μην το έχουμε καθόλου», δήλωσε η ίδια, επισημαίνοντας το πλεονέκτημα του να παρουσιάζεται μια πιο ζεστή εικόνα από ένα θέρετρο που είναι περισσότερο γνωστό για τα χειμερινά αθλήματα. «Δεν χρειάζεται να φτυαρίζουμε (χιόνι)».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5