Κοσμος

Πατρίκ Πουάβρ ντ’ Αρβόρ: Νέες καταγγελίες βιασμών και επιθέσεων για τον γάλλο δημοσιογράφο

Θεωρείται η «Φωνή της Γαλλίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: Ο παρουσιαστής-βεντέτα Πατρίκ Πουάβρ ντ'Αρβόρ κατηγορείται για βιασμούς
Ο παρουσιαστής Πατρίκ Πουάβρ ντ'Αρβόρ © LeParisien/Twitter

Πατρίκ Πουάβρ ντ’ Αρβόρ: Για βιασμούς, κατάχρηση εξουσίας και ψυχολογικό καταναγκασμό καταγγέλλουν 20 γυναίκες τον διάσημο Γάλλο δημοσιογράφο.

Είναι γνωστός με τα αρχικά του ονόματός του PPDA. Για 21 χρόνια είχε την παρουσίαση του βραδινού δελτίου του πρώτου καναλιού TF1 και ήταν o αδιαμφισβήτητoς σταρ της γαλλικής δημοσιογραφίας. Ο Πατρίκ Πουάβρ ντ'Αρβόρ υπήρξε παρουσιαστής-βεντέτα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο πρώτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης από το 1987 ως το 2008 και έχει γράψει πάνω από 60 βιβλία.

Το δημοσιογραφικό site Mediapart πήρε συνέντευξη από 20 γυναίκες που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον παρουσιαστή. Οι 18 από αυτές βιντεοσκοπήθηκαν με πρόσωπο στην κάμερα, αποκαλύπτοντας τα στοιχεία τους, για το πρόγραμμα «PPDA: 30 χρόνια σιωπής» που ετοίμασε ο ιστότοπος και άλλες δύο μίλησαν χωρίς να δείχνουν το πρόσωπό τους. 

Αν και οι περισσότερες μαρτυρίες για την συμπεριφορά του Γάλλου δημοσιογράφου είχαν ήδη αποκαλυφθεί, προστέθηκαν και νέες. Οι γυναίκες αυτές, οι οποίες, όπως ισχυρίζονται, είχαν πέσει θύματά του από τη δεκαετία του ’80 και μετά, κατάφεραν να μιλήσουν για τα δεινά που πέρασαν, παίρνοντας δύναμη από μια συγγραφέα που μήνυσε τον παρουσιαστή για δύο βιασμούς, την προηγούμενη χρονιά, και η υπόθεση πήρε δημοσιότητα.

Η Μαρί Λορ Οντ Ντελάτρ, σύμβουλος πωλήσεων, δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό που συνέβη το 1985. «Με βίασε. Ήμουν 23 ετών και χρειάστηκε 36 χρόνια για να κάνω καταγγελία» δήλωσε στην διαδικτυακή εκπομπή. «Κλείδωσε την πόρτα. Και μετά τον είδα γυμνό σαν σκουλήκι, να τρίβεται στον καναπέ. Ήμουν σε κατάσταση σοκ, δεν κουνήθηκα» είπε χαρακτηριστικά.

Στις 27 Απριλίου, ο Γάλλος δημοσιογράφος αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντία σε βάρος 16 γυναικών. Αν και ο ερευνητικός ιστότοπος «Μediapart« ζήτησε την άποψη του, ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Πουάβρ ντ’ Αρβόρ «αρνείται οποιαδήποτε βία, σεξουαλική ή άλλη, προς τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν».

Η πλειονότητα των σεξουαλικών αδικημάτων –αν πράγματι έχουν συμβεί– φαίνεται να ξεκίνησαν το 1980 και σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία έχουν παραγραφεί. Δύο από τα φερόμενα θύματα, που είναι τώρα ηλικίας μεταξύ 28 και 63 ετών, ήταν εκείνη την εποχή ανήλικα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ