Κοσμος

Ουκρανικό drone τινάζει στον αέρα ρωσικό ελικόπτερο στο Φιδονήσι (βίντεο)

Καρέ καρέ η βύθιση και αποβατικού πλοίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ρωσικό ελικόπτερο στο Φιδονήσι λίγο πριν τιναχτεί στον αέρα από ουκρανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα
Το ρωσικό ελικόπτερο στο Φιδονήσι λίγο πριν τιναχτεί στον αέρα από ουκρανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα © YouTube/The Sun

Στην Ουκρανία ρωσικό ελικόπτερο καταστρέφεται από ουκρανικό drone στο Φιδονήσι. Καρέ καρέ και η βύθιση αποβατικού πλοίου της Ρωσίας.

Βίντεο από τον πόλεμο στην Ουκρανία δείχνει τη στιγμή που ουκρανικό drone καταστρέφει ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο, τύπου Mi-8. Το ουκρανικό πλήγμα στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία έγινε στο κατεχόμενο Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα.

Από το ελικόπτερο αποβιβάζονταν εκείνη τη στιγμή Ρώσοι στρατιώτες. Το ουκρανικό drone έριξε τη ρουκέτα, κάνοντας «κομμάτια» το ελικόπτερο.

Το βίντεο αναρτήθηκε στα social media. Σε αυτό έχει καταγραφεί η ισχυρή έκρηξη. Το ουκρανικό drone Bayraktar ΤΒ2, τουρκικής κατασκευής, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει βόμβες και να εξαπολύει ρουκέτες. Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχει χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις για την καταστροφή ρωσικών τεθωρακισμένων και τον βομβαρδισμό ρωσικών πλοίων.

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το πότε τραβήχτηκε το βίντεο, καθώς και το αν από την ουκρανική επίθεση στο Φιδονήσι υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

Ukrainian TB2 struck Russian Mi-8 Helicopter just as troops are disembarking on Snake Island.

Ουκρανικό drone βομβαρδίζει αποβατικό πλοίο στο Φιδονήσι

Τα τελευταία 24ωρα στο Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα οι Ουκρανοί έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με drones κατά των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες ελέγχουν αυτό το -στρατηγικής σημασίας- νησί στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, φαίνεται το ρωσικό αποβατικό πλοίο, τύπου Serna, να βομβαρδίζεται από το ουκρανικό drone στο Φιδονήσι. «Εχθρικές μονάδες στο Φιδονήσι παραμένουν χωρίς αεροπορική κάλυψη και θα καταστραφούν και θα καούν σαν "κατσαρίδες" ή "ακρίδες"» σχολίασε ο σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός, Άντον Γκερασένκο. Εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο αποβατικό σκάφος της Ρωσίας ήταν εφοδιασμένο με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR.

Τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία, το Φιδονήσι είχε βρεθεί στην επικαιρότητα, όταν οι Ουκρανοί υπερασπιστές είπαν «άντε γ@μ...ε» στους Ρώσους εισβολείς, όταν οι τελευταίοι τούς ζήτησαν να παραδοθούν. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι οι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ωστόσο, στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι οι Ουκρανοί μαχητές στο νησί του Φιδιού ήταν ζωντανοί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ