Κοσμος

Τζεφ Μπέζος: Πώς έχασε 13 δισ. δολ. μέσα σε λίγες ώρες

Η Άmazon κατέγραψε ζημιές 4 δισ. δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζεφ Μπέζος
Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Μπέζος © ΕPA Pool

Ο Τζεφ Μπέζος είδε 13 δισ. δολάρια από την περιουσία του να εξανεμίζονται μετά τα αποτελέσματα τριμήνου της Amazon που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος είδε 13 δισ. δολάρια από την περιουσία του να εξανεμίζονται καθώς ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέγραψε ζημία στο τρίμηνο αλλά και τη βραδύτερη αύξηση των πωλήσεων από το 2001.

Συγκεκριμένα, οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 3,8 δισ. δολάρια ή στα 7,56 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 15,79 δολ. ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ήταν οι πρώτες ζημιές που σημείωσε η εταιρεία για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια -από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Τα έσοδα της Amazon ανήλθαν σε 116,44 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 7,3% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα 116,45 δισ. δολαρίων και κέρδη 8,35 δολ. ανά μετοχή.

«Η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία έφεραν ασυνήθιστη ανάπτυξη και προκλήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Τζάσι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ