Κοσμος

Ουκρανία - Επικοινωνία Ζελένσκι - Τζόνσον: Συζήτηση για «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας

Τι θα περιλαμβάνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία - Επικοινωνία Ζελένσκι - Τζόνσον: Συζήτηση για «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας
Ουκρανία - Επικοινωνία Ζελένσκι - Τζόνσον: Συζήτηση για «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας © EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία - Επικοινωνία Ζελένσκι με Τζόνσον: Συζήτησαν για μια «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με μία «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια βαρέων όπλων, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου Αντρίι Σιμπίγκα.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Σιμπίγκα είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, την παροχή επιπλέον οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Η Ρωσία επιτίθεται ξανά στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν εκ νέου τα αεροπορικά πλήγματα και επιχειρούν επίθεση εναντίον του εργοστασίου χάλυβα της Μαριούπολης Αζοφστάλ, όπου βρίσκονται οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη, είπε σήμερα ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρεστόβιτς.

«Ο εχθρός επιχειρεί να καταπνίξει την τελευταία αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης στην περιοχή του Αζοφστάλ», είπε ο Αρεστόβιτς στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ουκρανία: Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει πυραύλους Sarmat με πυρηνικές κεφαλές

Σημειώνεται ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει την πρώτη στρατιωτική μονάδα που θα είναι εξοπλισμένη με τους βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το αργότερο έως το φθινόπωρο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Η μονάδα αυτή θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με το TASS που επικαλείται συνέντευξη του Ρογκόζιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ