- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ζελένσκι: «Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία» (βίντεο)
Πιεσμένη από τις στρατιωτικές της αποτυχίες
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αποκλείει η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, καθώς χάνει τις μάχες.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι «όλος ο κόσμος» πρέπει να «ανησυχεί» για τον κίνδυνο ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, πιεσμένος από τις στρατιωτικές του αποτυχίες στην Ουκρανία να καταφύγει στη χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου, απηχώντας την προειδοποίηση του επικεφαλής της CIA.
Ερωτηθείς από το CNN εάν συμμερίζεται αυτή την ανησυχία, ο Ζελένσκι απάντησε: «Όχι μόνο εγώ, νομίζω ότι ολόκληρος ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν».
Εξήγησε ότι αυτή η ανησυχία σχετίζεται με τα «πυρηνικά όπλα» ή «χημικά όπλα». «Μπορούν να το κάνουν γιατί για αυτούς, οι ανθρώπινες ζωές δεν αξίζουν τίποτα» τόνισε σε αυτήν τη συνέντευξη στο CNN, που θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο να αναρτά ένα απόσπασμα αυτής.
«Ας μην ανησυχούμε, ας είμαστε προετοιμασμένοι» πρόσθεσε. «Αλλά αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά την Ουκρανία», αφορά «ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ακόμη.
Η CIA δεν αποκλείει η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία
Οι στρατιωτικές ήττες που υφίσταται ο στρατός της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσουν τον Πούτιν να καταφύγει στη χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου ή πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος στη χώρα αυτή, είχε δηλώσει χθες Πέμπτη ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.
«Δεδομένου ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος Πούτιν και η ρωσική ηγεσία να βυθιστούν στην απελπισία, λαμβανομένων υπόψη των ηττών που υπέστησαν έως τώρα από στρατιωτική άποψη, κανένας μας δεν μπορεί να παίρνει ελαφρά την απειλή της ενδεχόμενης καταφυγής σε τακτικά πυρηνικά όπλα, ή (πυρηνικά όπλα) μικρής ισχύος» είπε ο Μπερνς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ατλάντα.
Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει πως έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας, αλλά «δεν έχουμε δει στ' αλήθεια απτές ενδείξεις όπως ανάπτυξη (πυρηνικών όπλων) ή άλλα στρατιωτικά μέτρα που θα μπορούσαν να μεγεθύνουν τις ανησυχίες μας» γνωστοποίησε ακόμη ο επικεφαλής της CIA.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.