Κοσμος

Ουκρανία: Αποστάσεις Μακρόν από τον όρο «γενοκτονία»

Μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν απέφυγε τον όρο «γενοκτονία»
Ο Εμανουέλ Μακρόν © EPA/ STEPHANIE LECOCQ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν υιοθέτησε τον όρο «γενοκτονία», που χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό κανάλι France 2 σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε χθες, Τρίτη, ο Τζο Μπάιντεν, ο απερχόμενος γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επιδιώκει να επανεκλεγεί, απάντησε πως θέλει να είναι «προσεκτικός με τους όρους».

«Θα έλεγα πως η Ρωσία κήρυξε με μονομερή τρόπο ένα βάναυσο πόλεμο, ότι είναι τώρα αποδεδειγμένο πως εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν από το ρωσικό στρατό και πως πρέπει τώρα να βρούμε τους υπεύθυνους γι' αυτά», εξήγησε.

«Είναι τρέλα αυτό που συμβαίνει, είναι μια ασύλλυπτη βαναυσότητα (...) αλλά κοιτάζω ταυτόχρονα τα γεγονότα και θέλω να προσπαθήσω στο μέγιστο βαθμό να μπορέσω να σταματήσω αυτό τον πόλεμο και να ξανακτίσω την ειρήνη, συνεπώς δεν είμαι σίγουρος πως η λεκτική κλιμάκωση εξυπηρετεί την υπόθεση», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε εκ νέου  ότι είναι έτοιμος να ταξιδέψει στο Κίεβο ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ουκρανίας μόνο αν αισθανθεί ότι η επίσκεψή του θα μπορούσε να βοηθήσει στην τρέχουσα κρίση.

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε για πρώτη φορά τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διαπράττει «γενοκτονία» στην Ουκρανία, μια λέξη που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά ποτέ η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να ταξιδέψει στο Κίεβο ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ουκρανίας μόνο αν αισθανθεί ότι η επίσκεψή του θα μπορούσε να βοηθήσει στην τρέχουσα κρίση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY