Κοσμος

Πούτιν: Οι ρωσικές δυνάμεις ενεργούν αποτελεσματικά στην Ουκρανία

Παρά τις αλλαγές στην ηγεσία των στρατιωτικών διοικητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πούτιν: Οι ρωσικές δυνάμεις ενεργούν θαρραλέα και αποτελεσματικά στην Ουκρανία
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις φέρουν εις πέρας τη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις που φέρουν εις πέρας τη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία ενεργούν θαρραλέα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα όπλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Πούτιν προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις κατά τη συνάντησή του με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο στο ρωσικό Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσει τη Ρωσία και ότι μια σύγκρουση με τις αντιρωσικές δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη.

«Οι στόχοι της είναι απολύτως σαφείς και ευγενείς», δήλωσε ο Πούτιν αναφορικά με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της στρατιωτικής εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία ήταν να σωθούν οι άνθρωποι στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, όπου υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές μάχονται εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων από το 2014.

Ως γνωστόν, επτά εβδομάδες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Μόσχα όρισε νέο επικεφαλής διοικητή της επιχείρησης, τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ

Η κίνηση έρχεται σε ένα χρονικό σημείο όπου οι αρχικές προσπάθειες της Ρωσίας να καταλάβει το Κίεβο και την υπόλοιπη Ουκρανία έχουν υποχωρήσει προ της -πολύ ισχυρότερης της αναμενομένης- αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως αποτυχίες υλικοτεχνικής υποστήριξης και χαμηλό ηθικό μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών

Ανάμεσα στα βασικά εμπόδια που αντιμετώπισε η ρωσική στρατιωτική ήταν «η έλλειψη ενός ενιαίου γενικού διοικητή», η οποία «εμπόδισε σαφώς τη συνεργασία των ρωσικών δυνάμεων», σύμφωνα με αξιολόγηση της 9ης Απριλίου από το Ινστιτούτο Μελετών του Πολέμου (IWS).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ