Κοσμος

Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον δεν βλέπει ενδείξεις «πραγματικής σοβαρότητας» από τη Μόσχα

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι αρχίζει να αποσύρει ορισμένες δυνάμεις από το Κίεβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άντονι Μπλίνκεν
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν © ΕPA Pool

Άντονι Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αμφιβάλλουν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει με «πραγματική σοβαρότητα» τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αμφιβάλλουν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει με «πραγματική σοβαρότητα» τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μετά από την ανακοίνωση της προόδου στις συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν έχω δει τίποτα που να υποδηλώνει ότι υπάρχει μια αληθινή κίνηση, επειδή δεν έχουμε δει σημάδια πραγματικής σοβαρότητας από τη Ρωσία», τόνισε ο Μπλίνκεν σε μια συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Μαρόκο.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα πρέπει να τερματίσει τώρα τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Νωρίτερα δυο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία αρχίζει να αποσύρει ορισμένες δυνάμεις από την ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το CNN.

Είπαν ότι οι ΗΠΑ το βλέπουν αυτό ως μια «μείζονα» αλλαγή στρατηγικής, με τα Ρωσικά Τάγματα να βρίσκονται ήδη σε κίνηση.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι αυτό αξιολογείται ως μια μακροπρόθεσμη κίνηση καθώς η Ρωσία έχει αποδεχθεί την αποτυχία της να προχωρήσει στο βορρά.

Οι ίδιοι υπογράμμισαν ότι η υποχώρηση είναι το άμεσο αποτέλεσμα της αποτυχίας της Ρωσίας να σημειώσει κέρδη γύρω από το Κίεβο, ανατρέποντας το σχέδιό της να περικυκλώσει και να καταλάβει γρήγορα την πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ