Κοσμος

Η Ρωσία διακόπτει τις συνομιλίες με την Ιαπωνία για τις Κουρίλες

Τα νησιά αποτελούν μήλον της έριδος για τις δυο πλευρές εδώ και δεκαετίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναζωπυρώνεται η διαμάχη Ρωσίας – Ιαπωνίας για τις Κουρίλες Νήσους
Κουρίλες Νήσοι © EPA Pool

Η Μόσχα αποφάσισε να αποσυρθεί από τις συνομιλίες για μια ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία για τις Κουρίλες Νήσους επειδή το Τόκυο συμμετέχει στις κυρώσεις.

Η Μόσχα αποφάσισε να αποσυρθεί από τις συνομιλίες για μια ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία μετά τις κυρώσεις που επέβαλε το Τόκιο για την εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν έχουν ακόμη τερματίσει επίσημα την κατάσταση πολέμου μεταξύ τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω αντιπαραθέσεων που έχουν εμποδίσει τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία αποσύρθηκε από τις συνομιλίες με την Ιαπωνία σχετικά με κοινά επιχειρηματικά έργα στις Κουρίλες νήσους.

Οι Κουρίλες Νήσοι περιήλθαν στην κατοχή της ΕΣΣΔ αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τέσσερα από τα νησιά διεκδικεί η Ιαπωνία ως δικά της και δεν αναγνωρίζει ότι εμπίπτουν στη ρωσική επικράτεια.

Οι Κουρίλες νήσοι είναι ένα σύμπλεγμα 56 νησιών, που εκτείνονται από την ρωσική χερσόνησο Καμτσάτκα έως το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας.Όλα τα νησιά υπόκεινται στην ρωσική δικαιοδοσία. Ωστόσο, τα τέσσερα νοτιότερα (τα νησιά Σικοτάν, Κουνασίρι, Ετορόφου και Χαμπομάι) τα διεκδικεί η Ιπαωνία ως δικά της εδώ και περίπου τρεις αιώνες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις              

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ