Κοσμος

Ο Πούτιν καλεί Σύρους μαχητές στην Ουκρανία

Με δεδομένη την εμπειρία τους στις μάχες σε πόλεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
oukrania_485658968_1.jpg
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Πούτιν: Ευπρόσδεκτοι οι εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν στη μάχη κατά των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι επιθυμεί να επιτρέψει σε εθελοντές να πολεμήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Σεργκέι Σόιγκου, πρόσθεσε ότι υπάρχουν 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να έθουν να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων και των ρωσόφιλων της ανατολικής Ουκρανίας.

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν ανθρώποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Αυτός δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν μαζί με τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις.

«Πιστεύουμε ότι οι αναφορές ότι αυτοί – οι Ρώσοι – αναζητούν Σύρους μαχητές για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στην Ουκρανία… πιστεύουμε ότι υπάρχει αλήθεια σε αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Αλλά έχοντας τεράστια δύναμη πυρός και περισσότερους από 150.000 αναπτυγμένους στρατιώτες στη διάθεσή του, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι είναι αξιοσημείωτο ότι ο Πούτιν θα θεωρούσε απαραίτητο να στρατολογήσει μισθοφόρους. 

Η Ρωσία ενεπλάκη το 2015 στον πόλεμο στη Συρία, στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deir Ezzor της Συρίας, η Ρωσία έχει προσφέρει σε εθελοντές από τη χώρα αμοιβή μεταξύ 200 και 300 δολαρίων «για να πάνε στην Ουκρανία και να λειτουργήσουν ως φύλακες», για έξι μήνες κάθε φορά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ