Κοσμος

Η Ρωσία στρατολογεί και Σύρους μισθοφόρους για την Ουκρανία

Δεδομένου ότι έχουν εμπειρία στο αντάρτικο πόλεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WSJ: Η Ρωσία στρατολογεί Σύρους μαχητές
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Η Ρωσία έχει στρατολογήσει Σύρους μαχητές για την Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία έχει στρατολογήσει τις τελευταίες ημέρες μαχητές από τη Συρία, ελπίζοντας ότι μπορούν να βοηθήσουν στην κατάληψη του Κιέβου.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι ορισμένοι μαχητές βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στον αγώνα στην Ουκρανία, αν και δεν ήταν άμεσα σαφές πόσοι μαχητές έχουν στρατολογηθεί.

Οι λεπτομέρειες ήταν ελάχιστες: οι αξιωματούχοι δεν ήθελαν να κάνουν εικασίες σχετικά με το πόσοι μισθοφόροι έχουν ενταχθεί στον αγώνα ή σχετικά με την ποιότητα των μαχητών. Αλλά το Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθεί η ακρίβεια των πληροφοριών.

«Πιστεύουμε ότι οι αναφορές ότι αυτοί – οι Ρώσοι – αναζητούν Σύρους μαχητές για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στην Ουκρανία… πιστεύουμε ότι υπάρχει αλήθεια σε αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Αλλά έχοντας τεράστια δύναμη πυρός και περισσότερους από 150.000 αναπτυγμένους στρατιώτες στη διάθεσή του, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι είναι αξιοσημείωτο ότι ο Πούτιν θα θεωρούσε απαραίτητο να στρατολογήσει μισθοφόρους. 

Η Ρωσία ενεπλάκη το 2015 στον πόλεμο στη Συρία, στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deir Ezzor της Συρίας, η Ρωσία έχει προσφέρει σε εθελοντές από τη χώρα αμοιβή μεταξύ 200 και 300 δολαρίων «για να πάνε στην Ουκρανία και να λειτουργήσουν ως φύλακες», για έξι μήνες κάθε φορά.

«Είναι ενδιαφέρον ότι ο κ. Πούτιν θα έπρεπε να βρεθεί σε σημείο να βασίζεται σε ξένους μαχητές εδώ», δήλωσε ο Κίρμπι, αν και αναγνώρισε ότι το Πεντάγωνο δεν έχει «τέλεια εικόνα» για το ποιοι ακριβώς θα συμμετείχαν στον αγώνα.

Ξένοι μαχητές έχουν ήδη εισέλθει στην ουκρανική σύγκρουση και από τις δύο πλευρές.

Ο ισχυρός ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ένας πρώην αντάρτης που μετατράπηκε σε σύμμαχο του Κρεμλίνου, ανέβασε βίντεο με Τσετσένους μαχητές που συμμετέχουν στην επίθεση στην Ουκρανία δηλώνοντας ότι κάποιοι σκοτώθηκαν στις μάχες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.