Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κίεβο: Σκοτώθηκαν 11.000 Ρώσοι στρατιώτες

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέστρεψε τη βάση Σταροκοστιαντίνιβ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώσος στρατιώτης φρουρεί σημείο ελέγχου στην πόλη Λουχάνσκ
Ρώσος στρατιώτης © EPA / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι υποστηρίζει ο ουκρανικός στρατός για τους Ρώσους που σκοτώθηκαν στις αμυντικές επιχειρήσεις από την 24η Φεβρουαρίου.

Για 11η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με το Κίεβο να ανακοινώνει ότι 11.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα.

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ανακοινώσει επίσημα πόσοι είναι οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την 24η Φεβρουαρίου, ημέρα εισβολής των ρωσικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έπληξε και κατέστρεψε την αεροπορική, στρατιωτική βάση Σταροκοστιαντίνιβ στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας όπλα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξακολουθούν να πλήττουν τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ και πρόσθεσε:

«Το πρωί της 6ης Μαρτίου εξαπολύθηκαν πλήγματα με υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς όπλα. Η ουκρανική αεροπορική βάση κοντά στο Σταροκοστιαντίνιβ τέθηκε εκτός λειτουργίας». 

Ο Κονασένκοφ δήλωσε ακόμη ότι ένα ουκρανικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-300 καταστράφηκε από ρωσικές ρουκέτες, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει καταρρίψει 10 ουκρανικά αεροσκάφη και ελικόπτερα τις προηγούμενες 24 ώρες.

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΠΟΥ: Ιατρικές υποδομές έχουν γίνει στόχος επιθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επιβεβαιώσει "αρκετές" επιθέσεις εναντίον υποδομών υγείας στην Ουκρανία και ερευνά άλλες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Από τις επιθέσεις αυτές προκλήθηκαν πολλοί θάνατοι και τραυματισμοί, πρόσθεσε ο Τέντρος σε ανάρτησή του στο Twitter. «Οι επιθέσεις εναντίον υποδομών υγείας ή εργαζομένων παραβιάζουν την ιατρική ουδετερότητα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», κατήγγειλε ο ίδιος.

Στη σύντομη ανάρτησή του ο Τέντρος δεν αναφέρθηκε ευθέως στη Ρωσία.

 

 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα κατάπαυση πυρός για αποχώρηση αμάχων στη Μαριούπολη

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Πόλεμος στην Ουκρανία: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις -LIVE

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ