Κοσμος

Τι ζήτησε ο Μακρόν από τον Πούτιν - Τι απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος

Η Μόσχα ζητά την αναγνώριση του Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μακρόν © EPA/THIBAULT CAMUS
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μακρόν © EPA/THIBAULT CAMUS

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας μιάμισης ώρας, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, κατά τη συνομιλία του με τον Ρώσο ομόλογό του, ο Μακρόν επανέλαβε το αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός. 

Δεδομένου ότι σήμερα έλαβαν χώρα οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής πλευράς, ο Μακρόν ζήτησε να γίνουν σεβαστές από τη ρωσική πλευρά, ζητώντας: 

– Nα πάψουν όλες οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και κατοικημένων περιοχών

– Τη διαφύλαξη όλων των αστικών υποδομών 

– Τη διαφύλαξη της ασφάλειας των οδικών αξόνων , κυρίως νότια του Κιέβου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Πούτιν από την πλευρά του επιβεβαίωσε την προθυμία του να συνεργαστεί σε ό,τι αφορά τα παραπάνω. 

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των άμαχων πληθυσμών και την παροχή βοήθειας, σύμφωνα με το γαλλικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε «την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την ολοκλήρωση της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης του ουκρανικού κράτους και την εγγύηση του ουδέτερου καθεστώτος του ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διευθέτηση», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ