Κοσμος

Πόλεμος Ουκρανία-Αυστραλία: Απαγόρευση εισόδου σε Πούτιν & Λαβρόφ

Η ανακοίνωση του Σκοτ Μόρισον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρρισον
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρρισον | © Lukas Coch/EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία - Αυστραλία: Η χώρα επέβαλε απαγόρευση εισόδου σε Πούτιν και Λαβρόφ - Τι ανακοίνωσε ο Σκοτ Μόρισον.

Απαγόρευση εισόδου στη χώρα επέβαλε η Αυστραλία στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και στον Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Αυστραλού πρωθυπουργού, Σκοτ Μόρισον, αναφέρεται: «Οι στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις της Αυστραλίας και οι απαγορεύσεις εισόδου έχουν τεθεί σε ισχύ για τον Ρώσο Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας: Τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, τον πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, και τον υπουργό Εσωτερικών, Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ».

Πόλεμος Ουκρανία-Μπάιντεν: Να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση στη Ρωσία

 

Συντονισμένη αντίδραση στην επίθεση της Ρωσίας και την κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να έχουν οι δυτικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει τηλεφωνικά σήμερα με συμμάχους και εταίρους της Ουάσινγκτον τις «εξελίξεις» ως προς την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και για να «συντονίσει» μια «ενωμένη αντίδραση» σε αυτή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του δεν διευκρινίζεται ποιοι άλλοι ηγέτες θα πάρουν μέρος στη συζήτηση με τον Μπάιντεν, η οποία οργανώνεται την ημέρα που αρχίζει να συζητείται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αναφέρεται πάντως ότι η τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 18:15 (ώρα Ελλάδας).

Δείτε live τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ