Κοσμος

Ουκρανία - Ντράγκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιταλία

Τι ανακοίνωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάριο Ντράγκι
Μάριο Ντράγκι © EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας: Ο Ντράγκι κήρυξε την Ιταλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι κήρυξε, το βράδυ της Παρασκευής, τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ουκρανική κρίση.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την στήριξη του ουκρανικού λαού. Η Ιταλία, όπως τόνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της, συνολικά θα διαθέσει 110 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό.

Παράλληλα, πρόκειται να διατεθούν 174,4 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση της ιταλικής στρατιωτικής παρουσίας εντός του ΝΑΤΟ. Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, τέλος, θα δαπανήσει άμεσα 11 εκατομμύρια ευρώ για περαιτέρω προστασία των πρεσβειών και μορφωτικών ινστιτούτων της χώρας στο εξωτερικό.

Νωρίτερα οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη. Ανακοινώνοντας την πρόθεση αυτή της Συμμαχίας, οι ηγέτες τονίζουν ότι η Μόσχα είπε ψέματα για τις προθέσεις της.

«Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες των 30 χωρών μετά τη βιντεοδιάσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

 
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ