Κοσμος

Βρετανία: Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται στους άνω των 50

Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Η Όμικρον εξαπλώνεται μεταξύ των άνω των 50
Βρετανία: Η Όμικρον εξαπλώνεται μεταξύ των άνω των 50 © EPA/ANDY RAIN

Η Όμικρον εξαπλώνεται στους άνω των 50 στη Βρετανία. Τι είπε ο υπουργός Παιδείας της χώρας.

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού εξαπλώνεται μεταξύ των άνω των 50 ετών, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Παιδείας Ναντίμ Ζαχάουι.

Μάλιστα, ανέφερε ότι τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω περιορισμοί καθώς οι μεγαλύτεροι άνθρωποι έχουν ήδη κάνει σε μεγάλο ποσοστό ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων. «Βλέπουμε διαρροή της μόλυνσης στους άνω των 50 ετών», δήλωσε ο υπουργός στο ραδιοσταθμό του BBC. «Είναι εμβολιασμένοι με ενισχυτική δόση - 90% των άνω των 50 ετών είναι εμβολιασμένοι με ενισχυτική δόση».

Ο ίδιος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει μεθαύριο, Τετάρτη, σε εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην Αγγλία. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτε στα δεδομένα που να με κάνει να πιστεύω πως είναι ανάγκη να προχωρήσουμε περισσότερο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος της Γαλλίας, Αλέν Φίσερ, δήλωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον «ίσως είναι η αρχή της εξέλιξης προς έναν πιο κοινό ιό».

Ο Αλέν Φίσερ δήλωσε στο δίκτυο BFMTV ότι τάσσεται υπέρ της χορήγησης αναμνηστικής δόσης στα άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ διευκρίνισε ότι μία απόφαση για την χορήγηση τέταρτης δόσης θα ληφθεί τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, όταν θα έχουν συγκεντρωθεί επαρκή επιστημονικά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ