Κοσμος

Ο Σολτς στην Καγκελαρία - Τέλος εποχής για τη Μέρκελ (βίντεο)

Η Γερμανία γυρίζει σελίδα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετά από 16 χρόνια η Καγκελαρία έχει νέο ένοικο
Μετά από 16 χρόνια η Καγκελαρία έχει νέο ένοικο © EPA/CLEMENS BILAN

Η Καγκελαρία αλλάζει ένοικο – Η Άνγκελα Μέρκελ παρέδωσε το γραφείο της στον Όλαφ Σολτς.

Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια η Καγκελαρία έχει νέο ένοικο. Το απόγευμα της Τετάρτης η Άνγκελα Μέρκελ παρέδωσε το γραφείο της στον Όλαφ Σολτς, ευχόμενη «καλή επιτυχία και καλούς χειρισμούς για τη χώρα».

«Πάρτε αυτό το γραφείο και εργαστείτε για το καλό της χώρας μας», είπε η κυρία Μέρκελ κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία.

Τέλος εποχής για την Άνγκελα Μέρκελ
Τέλος εποχής για την Άνγκελα Μέρκελ © EPA/CLEMENS BILAN

Η Μέρκελ παρέδωσε τα κλειδιά της καγκελαρίας στον Σολτς
Η Μέρκελ παρέδωσε τα κλειδιά της καγκελαρίας στον Σολτς © EPA/CLEMENS BILAN

«Πετύχατε σπουδαία πράγματα», δήλωσε ο νέος Καγκελάριος, προσφέροντας στην τέως, πλέον, Καγκελάριο μια ανθοδέσμη. Ακολούθησε το παρατεταμένο χειροκρότημα των εργαζομένων στην Καγκελαρία, καθώς η κυρία Μέρκελ αποχωρούσε από το κτίριο.

Ο Σολτς αποχαιρετά την Άνγκελα Μέρκελ
Ο Σολτς αποχαιρετά την Άνγκελα Μέρκελ © EPA/CLEMENS BILAN

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Καγκελαρίας, ο κ. Σολτς διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αλλάξουν πολλά» και ότι «θα συνεχιστεί η κουλτούρα βορειοανατολικής Γερμανίας η οποία επικρατούσε μέχρι τώρα».

Germany: Merkel receives standing ovation in Bundestag as new govt set to be sworn in

Το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν προς τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας

Σε μια συνεργασία με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, «για μια ισχυρή Ευρώπη» προσβλέπει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με μήνυμά της στο Τwitter, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχάρη τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, γράφοντας τα εξής: «Συγχαρητήρια αγαπητέ Όλαφ Σολτς για την εκλογή σου και το διορισμό σου ως ομοσπονδιακός καγκελάριος. Σου εύχομαι καλή αρχή και ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με αυτοπεποίθηση για μια ισχυρή Ευρώπη. Ανυπομονώ να σε συναντήσω σύντομα στις Βρυξέλλες».

Το «αντίο» του Μακρόν στη Μέρκελ με ένα βίντεο

«Ευχαριστώ, αγαπητή Άνγκελα, που δεν ξέχασες ποτέ τα μαθήματα της Ιστορίας, που έκανες τόσα για εμάς, μαζί με εμάς, που έκανες την Ευρώπη να προχωρήσει», έγραψε στα γαλλικά και τα γερμανικά ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στον λογαριασμό του στο Twitter αποχαιρετώντας την επί 16ετία καγκελάριο της Γερμανίας.

Το tweet συνοδεύεται από δίλεπτο βίντεο που περιλαμβάνει τις συναντήσεις τους από την εκλογή του Μακρόν το 2017.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας χαιρέτισε την εκλογή του Όλαφ Σολτς. «Αγαπητέ #OlafScholtz τη συνέχεια θα τη γράψουμε μαζί. Για τους Γάλλους, για τους Γερμανούς, για τους Ευρωπαίους. Στην Παρασκευή!».

Ο Όλαφ Σολτς αναμένεται αυτήν την Παρασκευή στο Παρίσι για την πρώτη του επίσκεψη ως καγκελαρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ