Κοσμος

Έφοδος των αρχών στα γραφεία της Γιουβέντους

Υπό διερεύνηση οι Ανιέλι και Νέντβεντ

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα γραφεία της Γιουβέντους οι ιταλικές αρχές για παρατυπίες στις μεταγραφές
Αντρέα Ανιέλι και Πάβελ Νέντβεντ © ΕΡΤ

Η ιταλική αστυνομία επισκέφτηκε τα γραφεία της Γιουβέντους το πρωί της Παρασκευής (26/11), αναφορικά με τις παρατυπίες στα ποσά των μεταγραφών.

Η Εισαγγελία του Τορίνο κινείται στο θέμα των κεφαλαιακών κερδών και των κινήσεων της μεταγραφικής αγοράς τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους από τη Γιουβέντους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο εισαγγελέας έστειλε την Οικονομική Αστυνομία στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου.

Ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι, ο αντιπρόεδρος Πάβελ Ντέντβεντ, ο πρώην αθλητικός διευθυντής Φάμπιο Παράτιτσι (σήμερα στην Τότεναμ), καθώς και άλλοι τρεις μάνατζερ και πρώην στελέχη της Γιουβέντους, του χρηματοοικονομικού χώρου, κατέθεσαν για τη φερόμενη της ψευδούς λογιστικής και της ψευδούς τιμολόγησης, για συναλλαγές ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ από μεταγραφές, που έγιναν τους τελευταίους 24 μήνες.

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Εταιρικής Ευθύνης, η ίδια αξίωση τίθεται κατά του συλλόγου. Μετά τις έρευνες που έχουν ήδη ξεκινήσει από την Consob (κυβερνητική αρχή της Ιταλίας, υπεύθυνη για τη ρύθμιση της αγοράς κινητών αξιών και του Χρηματιστηρίου) και την Covisoc (Εποπτική Επιτροπή ποδοσφαιρικών συλλόγων), η έρευνα από την Εισαγγελία του Τορίνο συντονίζεται από τους εισαγγελείς Μάριο Μπεντόνι, Τσίριο Σαντοριέλο και τον συνεργάτη Μάρκο Τζανόλιο.

Πηγή: ΕΡΤ, Corriere della Serra

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ