Κοσμος

Στη Γερμανία 42.727 κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία - Στέλνουν ασθενείς σε γειτονικά κράτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία η μάσκα για κορωνοϊό είναι υποχρεωτική - Σε έξαρση η πανδημία με πολλαπλά νέα κρούσματα
Στα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία η μάσκα για κορωνοϊό είναι υποχρεωτική - Σε έξαρση η πανδημία με πολλαπλά νέα κρούσματα © EPA/PHILIPP GUELLAND

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο έφθασαν τις 42.727, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 42.727 το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τα 5.354.942. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της ευρωπαϊκής χώρας.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γερμανία είναι πολύ δύσκολη. Σε αρκετές περιοχές τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης παραμένουν χαμηλά, με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση. Τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση, οι ΜΕΘ γεμίζουν και ήδη έχει ξεκινήσει η διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό σε γειτονικά κράτη.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 75 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19. Οι νεκροί από κορωνοϊό στη Γερμανία έχουν φθάσει συνολικά τις 99.062.

Καθώς οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, το Σάββατο (20/11) ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, ο Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε για τον κίνδυνο και πέμπτου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού, αν δεν αυξηθούν γρήγορα τα ποσοστά εμβολιασμού και δεν περιοριστούν οι κοινωνικές επαφές. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Κυριακή (21/11) στη Γερμανία μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ